Skip to main content

İzlanda - 5. gün (Mývatn Gölü ve Çevresi)


Bugun yine Myvatn Gölü bolgesindeyiz. 20 dakika icinde Grjótagjá Cave'e geliyoruz. Bu magara ayni zamanda Jon Snow ile Ygritte'nin meshur sahnesinin gectigi magara.











Magaranin yakinlarinda bir de Geocache buluyoruz.









Magaradan sonra bir duragimiz daha oldu, onu bir sonraki yazida paylasacagim. Sonrasinda 1 saat uzakliktaki Godafoss selalesindeyiz, yani Tanrilarin Selalesi. 


Bosuna bu isim verilmemis olsa gerek, adimbasi selale gordugumuz adada en en en cok sevdigim iki selaleden biri. 



Hem cok gorkemli, hem cok guzel hem de suyun rengi muhtesem.











Bu selaleyi cok sevdigim icin fotograflari biraz bol tutmus olabilirim. :)








Kalacagimiz yere gitmeden onceki son duragimiz Akureyri kasabasi. Sanirim kuzeydeki en buyuk kasaba. Akureyri'yi biraz dolasip, cok lezzetli bir dondurma yiyoruz. Valdis'ler karsiniza cikarsa mutlaka denemelisiniz, gercekten cok basariliydi.






Akureyri'den ayrilip 1 saat icinde kalacagimiz yer olan Lonsa Guesthouse'a variyoruz. Kaldigimiz yerlerin icinde en sirini ve en konforlusu burasiydi. Mutfagi, yemek masasi, salonu olan bu minik bir bungalowda, valizleri rahat rahat acabilecegimiz alan da oldugu icin esyalarimizi biraz duzenleme ve islak mayolari ve havlulari serip kurutma firsatimiz oldu. 




Comments

  1. Her fotoğrafı tek tek analiz edip, notlar almaya başlasam iyi olacak. Hayatlarınız İzlanda Öncesi (İ.Ö.) ve İzlanda Sonrası (İ.S.) olarak kalıcı olarak değişecek gibi görmekteyim. Keyifli seyahatlariniz olsun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cok tesekkurler :)

      Kesinlikle haklisiniz. Tromso ve Axalp ile ilgili paylastigim postlari okumus muydunuz bilmiyorum ama gezdigim yerler icinde en sevdiklerim soruldugunda aklima ilk bu iki yer geliyordu. Axalp muhtesem dogasinda gecirdigimiz anlardan dolayi, Tromso da hayatimizda belki de bir defa karsimiza cikacak tecrubelerden dolayi digerlerinden ayriliyordu hep. Izlanda'da bu iki durum da gecerli olunca o 'en'ler listesine girdi bile coktan. :)

      Dilerim en yakin zamanda Izlanda rotasi planlariniza dahil olur, cok keyif alacaginizi dusunuyorum :)

      Delete
  2. Ufff Can bu yazıları okumayı yasaklayacak bana, gidecek yeni rotalar çıkartıyorsunuz adamın başına :D En azından planmayı yapmak zorunda değilim karar verir vermez senden alacağım rotayı :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bence Can da okusun yazilari, hatta keske imkan olsa karsilikli oturup muhabbet etsek hep birlikte, karar verme sureciniz kisalabilir :))

      Bu arada tam olarak nasil ifade edilir bilemedim ama bazi havayolu sirketleri aktarma aralarinda aktarma yapilan yerde vakit gecirme imkani taniyor. Mesela Amerika'ya Reykjavik aktarmali ucuyorsunuz. Reykjavik'te bekleme sureniz fazla oldugu durumlarda belli bir sureye kadar orada kalabiliyorsunuz (bir hafta on gun kadar mesela), o sure sonrasinda Amerika'ya ucuyorsunuz ama aktarmali tek ucus gibi normal ucreti oduyorsunuz, ekstra ucreti olmuyor. Diyecegim o ki su kilo verme odullu Amerika gezisini ayarlarken bu konuyu da arastirabilirsiniz ;)

      Delete
    2. Ne yazık ki bizim izinlerimiz çok kısa olduğundan zaten 8 günümüz var, ancak bir yere yeter :{

      Delete
  3. Şelalenin büyüklüğü insanı büyülüyor. En sevilen olacak kadar varmış.

    Meşhur mağara sahnesinin İzlanda'da çekildiğini bilmiyordum. Diziyle ilgili bir şeyler var mıydı orada?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gercekten de tam adina yakisir bir selale degil mi :)

      Sadece o sahne degil, dizinin bir cok sahnesi Izlanda'da cekilmis. Sanirim Game of Thrones turlari var ama bu turlarla ilgili hic bir bilgim yok. Zaten Ring Road'u kullandiginizda ayni zamanda bir cok dizi mekanini da gormus oluyorsunuz. Soyle bir link var, dizideki sahnelerle cekildigi yerlerin fotograflarla gosterildigi, bir bak istersen :)

      https://travelade.com/iceland/stories/game-of-thrones-locations-in-iceland/

      Delete

Post a Comment