Skip to main content

Rengarenk Burano Adasi..



Venedik'ten cevredeki adalari turlarla ya da bireysel olarak gezebilirsiniz. En cok ziyaret edilen adalar Murano ve Burano. Murano cam isciligiyle, Burano da dantelleriyle unlu. 


Cam muzesine, fabrikasina gidip cam gosterisi izlemek niyetinde degilseniz Murano adasina gitmenize gerek yok, Murano camlarini Venedik'te bol bol bulabilirsiniz ama Burano'yu mutlaka gormelisiniz. 


Burano minyatur Venedik diyebilecegimiz Venedik'in daha renkli, daha ferah hali. Bu adayi belki Metin Arolat'in ''Yine bir basima'' klibinden hatirlayanlar cikabilir :)


Ada ve adadaki evler ozel cevre duzenlemeleriyle korunuyor, eger evinizi bakimsiz birakiyorsaniz ceza aliyormussunuz.


Venedik'ten vaporettoyla 45 dakikada ulasiliyor Burano'ya. Burano dantellerinin yaninda kurabiyeleriyle de meshur. 

Dantel pek ilgimi cekmediginden bir yorum yapamayacagim ama kurabiyelerinden, ozellikle limon kokulu olanlarindan alabilirsiniz. En meshurlari 'esse' ve '' bussola' kurabiyeleri. 


Leylakdali Nurşen ablamin kitap hediyesinden sonra arabayla Avrupa turu yapmistik ve 'Dunya bu kadar' kitabini Alplere karsi okumustum. Kitap hediyelerinin bir uguru var herhalde. 2balik Esra'nin yaninda daha bir suru baska guzellikle gelen hediyesi Napoli serisinin son kitabi ''Kayip Kizin Hikayesi''ni de rengarenk evlere karsi okudum.



















Comments

  1. Ay benden bahsetmiş bir Şirine :)Öptüm seni, nice gezmelere nice kitaplarla :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kitap ve gezi ayri ayri yeterince guzelken bir de ikisi birlikte olunca tadindan yenmiyor :) Opuyorum ben de Nurşen ablacim :)

      Delete
  2. Fotolar çok sevimli '-' , tekrar gitmiş kadar oldum ;).
    Sevgiler.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tesekkurler, ada cok sevimli gercekten :)

      Sevgiler..

      Delete
  3. İnsana enerji veren bir şehir, renk cümbüşü, bir de bizim şehirlerimizi düşünün... gri beton.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cok haklisin. Kucucuk degisikliklerle cok buyuk farklar yaratilabilir aslinda bir cok konuda ama birilerinin mutlu, huzurlu oldugunu gormektense mesela ormanlarin yakilip yerine cirkin siteler, yollar yapilmasi birilerinin daha cok isine geliyor olsa gerek..Ne yazik ki..

      Delete
  4. Amanın adımı gördüm :) Renkli evlere karşı "kayıp kız" nasıl gitmiştir bilmiyorum ama seriyi seninle neredeyse beraber okuduk :)
    Önce Tongeren o vakit ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hikayenin huznunu cok azicik kirdi renkli evler ama kitabin buyuk kismini otellerde okudugum icin o buruklugu iliklerime kadar hissettim.. Guzel oluyor boyle birlikte okumak. Elimdeki kitaplardan senin de okumayi planladiklarin olursa haber et, beraber okuyalim yine :)

      Delete
  5. Ne kadar güzel rengarenk evler ,görülmeye değer kanallar çok şirin bir yermiş.Sayenizde biz de görmüş kadar oluyoruz.Paylaşımlarınız için çok teşekkürler...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cok tatli, guzel, renkli bir minik ada, biz de bayildik :D

      Delete

Post a Comment