Skip to main content

Alacati'da ne yenir?


Ne bulursaniz yiyebilirsiniz diyerek bu yaziyi sonlandirabilirim aslinda, cunku gercekten de oyle :)) Her gun farkli yerlerde, farkli seyler yedik ve hepsinden memnun kaldik diyebilirim. Yediklerimizin lezzetli olmasinin yaninda Ege Mutfagini sevmemiz de buna etken olan nedenlerden biri. 

Yine de Alacati'ya gidince ugramanizi tavsiye edecegim yerler var. 

Bunlardan birisi Imren Helva ve Tatli Evi,  burada muhtesem Imren helvasini ve dondurmali sakizli muhallebisini denemelisiniz, yaninda da buz gibi bir limonata.





Ogle molalarinda tercih edebileceginiz guzel seceneklerden biri de Kumrucular. En meshurlari Hikmet, Sevki ve Erol. Kumrular gercekten cok doyurucu ve lezzetliler, yaninda ikram edilen tursular icin bile gidilebilir bu mekanlara :)





Aksam yemekleri icin gidebileceginiz cok fazla secenek var. El Beso, Tuval gibi cok meshurlari icin onceden rezarvasyon yaptirmak da fayda var. 

Hakkinda cok konusulan yerlerden biri de Asma Yapragi. Kileriyle, konseptiyle, kendine ozgu mezeleriyle sirin bir yer. 
Burasi icin de mutlaka rezervasyon gerekiyor. Bizim burada yedigimiz aksam, kapinin onunde saatlerce kendilerine sira gelmesini bekleyen ya da kapidan donen cok fazla insan oldu. Bana sorarsaniz bu kadar zahmete girmeye gerek yok, evet hos bir yer, yemekler de guzel ama olmazsa olmaz bir yer degil, cunku hemen hemen her yerde agiz tadiniza uygun, lezzetli seyler yiyeceksiniz. Ayrica ortam guzel olsa da calisan insanlar vs acisindan ben de pek olumlu izlenim birakmadi. Bir daha gitmeyi isteyecegim bir yer degil. 
Ama burayi cok merak ettim, mutlaka gitmek istiyorum derseniz kendi tarifleri olan bal kabakli bir mezeleri var, onu deneyin derim. Bir de kabak cicegi dolmasi yerine kizartilarak yapilan peynirli kabak cicegini tercih ederseniz pisman olmazsiniz, dolmadan cok daha guzel bir tat ;)


















Alacati restaurantlarinda bol bol ege mezeleri, balik ve diger deniz urunleri yiyebilirsiniz. Digerlerinden farkli olarak tavsiye edecegim bir yer var. Burasi bir et meyhanesi.

N'ala Meyhane bir iki ay once acilan yeni bir mekan. Siparis sistemi biraz farkli. Once dilediginiz meze, salata ve iceceklerin siparisini veriyorsunuz. Bu asamada siparisinize enfes Rum pilavini da eklemeyi unutmayin.
Daha sonra kucuk porsiyonlardaki sirali et yemekleri onar dakika ara ile geliyor. Nefis enginarli kuzu etli borekle acilisi yapiyorsunuz, ardindan pazi icli bonfile sarma geliyor. Sonrasinda benim favorilerimden biri guvec iskembe, hemen arkasindan da sosuna bayildigimiz sevketi bostanli mini bonfile. Son olarak ozel soslu sac kavurmayla ana yemekleri bitiriyoruz.
Ustune dutlu katmer tatlisi ve karamel soslu leblebi tatlisini soyleyip, turk kahvesiyle de kapanisi yaparsaniz degmeyin keyfinize.  Ustelik oldukca pahali olan Alacati icin nispeten hesapli sayilabilecek bir yer. Burada nispeten kelimesinin altini cizmek de fayda var ;)



Alacati'da her yerde bulabileceginiz sakizli un kurabiyesi degil de kuru meyveli, farkli bir sakizli kurabiye denemek isterseniz Kose Kahve'ye ugramalisiniz. Sakiza doyamadim derseniz yanina da damla sakizli turk kahvesi :)





Bir de harika sokak lezzetleri var, tursuculari, midyecileri, misircilari, lokmacilari, dondurmacilari da es gecmemek gerek. Ozellikle de Alacati'nin en eski ve koklu yerlerinden biri olan Rumeli pastanesine de ugramalisiniz. 









Comments

  1. Çok güzel gezmişsiniz:)
    (her zamanki gibi demem lazım tabii:))
    Alaçatı`ya bir dönem sık gittim, eşimin teknesi ordaydı. Yazın tercih edebileceğim bir yer değil açıkcası. Benim gibi sıcakla, kalabalıkla arası pek hoş biri için yani:))
    Bir de fiyatları çok yüksek, onun yerine gidilebilecek Yunan Adaları var mesela:))
    Not: Ege mutfağı benim de favorim. Ne yersem yiyeyim seviyorum:))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asil pek guzel gezen sizsiniz Semi, merakla bekliyorum Hamburg yazilarini :)

      Bu taraflarin havasini biliyorsun, o yuzden ozlemistik gunesi, sicagi, denizi, bizim icin iyi oldu. Ramazan oldugu icin belki de cok kalabalik da degildi ama fiyatlar konusunda cok haklisin.
      Ahh Yunan adalari deme bana, yerlesesim var birine.
      Bu defa yakin diye Sakiz'a gittik, guzeldi ama ben daha bir mavi-beyazciyim galiba, icim aciliyor, ferahliyorum oralarda :))

      Delete
    2. Hamburg her zamanki gibiydi, alıştık artık belki de:)) Asıl tatil bizim için İzlanda idi. İlk yazı blogda okumak istersen:)
      Ama senlik değil oralar, deniz, sıcak, kum tatili yapılmaz:))
      Yunan Adaları`nın birkaç tanesini gördüm. İlkbahar döneminde de karadan Selanik`e kadar gittik. Ben çok seviyorum halkını da, rahatlıklarını da. Selanik falan adalardan bile ucuz. Mayıs ayında da Sakız`da kaldık birkaç gün. Midilli`ye gitmediyeniz bir sonraki tatili Cunda ve Midilli olarak planlayabilirsiniz.

      Delete
    3. Kuzey ulkelerine bayiliyorum :)) Bende ciddi seviyede demir eksikligi anemisi oldugu icin hemencecik usuyorum sadece, tek sorun o. Oralarda yasamak bu acidan benim icin zor olabilir ama gezi amacli gitmek harika olurdu, bambaska bir kultur kesinlikle.

      Midilli ve Cunda'yi yazdim bir kenara, hatta ne kadar ada varsa kucuklu buyuklu hepsini gezmeyi planliyorum :))

      Delete
  2. Alaçatı yıllarca burnumuzun ucundaydı şimdi bize daha uzak. O kadar kalabalık ki uzaklaştım oradan. Tamam havası filan güzel de gerçekten restoranlar el yakıyor ,çok daha lezzetli yemekler tıkış tıkış kalabalık içinde boğulmadan da yenebilir.
    Yok bira el ayak çekilsin o zaman gideyim ben. Bu gerçekçi yazı için de teşekkürler!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yorumunuz icin ben tesekkur ederim :)

      Fiyatlari gorunce biz de cok sasirdik, gercekten cok pahaliydi. Gitmeden biraz arastirmistik, nerede ne yiyebiliriz diye, bazi restaurantlarin menulerinde fiyat dahi yazmiyor ve tikis tikis bir ortamda, yoldan gecen yuzlerce kisiyle birlikte yemek zorundasiniz. Kuver denilen ekmek,pecete vs icin 30 lira alan restaurantlar gordum arastirirken, masaya her ekmek gelisinde de hesaba bir yenisi ekleniyor, saka gibi. O yuzden biz biraz temkinli davrandik bu tarz restaurantlar konusunda ama cok memnun kaldik her gittigimiz yerden.

      Bizim tatilimiz o zamana denk geldi ama daha sakin oldugu zamanlarda gitmek en guzeli :)

      Delete

Post a Comment