Skip to main content

Tarif: Elmali kurabiye..


Gecenlerde Tugce'ye gittigimde ikram etmisti bu kurabiyelerden, tadini begenince tarifini aldim, nasil bir sey ortaya cikacagini bilerek bir seyler pisirmek daha zevkli. Internette yemek bloglarinda cok sayida tarif oluyor ama sonuc her zaman istedigimiz gibi olmayabiliyor. Her bir tarifi denemek de her zaman mumkun degil. Elmali kurabiye icin de gecerli bu, kimisi sert, kitir kitir, kimisi de yumusak sever.
Bu tarifle yaptigim kurabiye dokununca ufalanmayan ama agizda dagilan bir kivamda oldu, sevdigim gibi. Un olcusu verilmeyen tarifler biraz riskli oluyor ama yagli hamur oldugu icin bu tarifte unu yavas yavas ekleyerek istediginiz kivama kolayca ulasabiliyorsunuz.

Malzemeler: 

Hamuru icin:

-Yarim su bardagi sivi yag
-Yarim su bardagi eritilmis margarin
-3 kasik yogurt
-3 kasik pudra seker
-1 paket vanilya
-1 paket kabartma tozu

Kulak memesinden biraz daha sertce bir hamur demis tarifte, merdaneyle acilabilecek kivama geldiginde un eklemeyi biraktim ben.

Harci icin:

- 3 elma
- 2 yemek kasigi toz seker
- Tarcin

Elmalari rendeleyip, seker ve tarcin ile birlikte kisik ateste pisiriyoruz. Bizim elmalar bozulmak uzere olduklarindan ben hepsini rendeleyip rastgele seker ve tarcin ekleyerek pisirdim. Soguyunca artanlari buzdolabi posetine koyup buzluga kaldirdim bir dahaki sefere kullanmak icin.


Hamuru ve harci hazirladiktan sonra dilediginiz gibi sekil verebilirsiniz. Yapma asamasinda fotograf cekmedigimden sekil verme ile ilgili anlatici fotograflar yok ama en cok tercih edilenlerden birisi hamuru yuvarlak acip, sigara boregi yapacakmis gibi ucgen parcalara bolmek ve kalin kismina elmali harctan koyup yuvarlamak. Sonucunda soyle kurabiyeler olusuyor. (Asagidaki fotograflar internetten)


Fikir vermesi acisindan bir kac sekil daha:




Ben aklima gelen butun sekilleri hamurum yettigince denedim. Sekil verdikten sonra 180 derecede yaklasik yarim saat pisiriyoruz. Benimkiler kizarmaya basladiginda hala yumusak gibiydi. Acaba ici pismedi mi diye endiselendim ama tadina bakma amacli(!) iki tane kurabiyeyi mideye indirince pisme ya da kivam acisindan bir sorun olmadigini anladim :)

Afiyet olsun..




Comments

  1. oh mis ellerine sağlık yasemencim :) ben de ofistekilere kurabiye yapıcaktım bu geldi aklıma ama malesef artık üşendiğim saatler gelmiş bile:P

    ReplyDelete
  2. Ellerinize sağlık, harika görünüyorlar. Ben de sık sık yapıyorum bu tatlıyı. Özellikle arkadaşlarımı ağırlarken çok keyifli oluyor :)

    ReplyDelete
  3. Selincim soyleseydin ben yapar gonderirdim sana :))

    Ne guzel is arkadasisin sen oyle, ofis icin kurabiye yapmalar falan, hep boyle bir seyler getiriyorsan orada calisasim geldi :D

    ReplyDelete
  4. Tesekkurler Yeliz:)

    Ben bunun ''kurtlu elmali pasta'' denilen seklini yapiyordum daha cok, tepsiye yayilip ustune hamurdan rendelenen halini. Garip bir anlatim oldu ama anlamissindir:)

    Bu tarifle ilk defa deneyince nasil olur bilemedim, hepsini kendimiz yedik :))

    ReplyDelete

Post a Comment