Skip to main content

Ardenler'de haftasonu..


Gectigimiz aylarda hem evlilik yildonumumuz icin hem de Cagri'nin dogumgunu icin Ardenler'de minik bir ev icin rezervasyon yaptirmistik. Planladigimiz bu tatil oncesinde once Cagri hasta oldu, tam o iyilesti derken ben hasta oldum ve tam da bu haftasonuna denk geldi. Ama iyi ki gitmisiz, hasta iken yapilabilecek en guzel kutlamalardan biri boyle olabilirdi herhalde, bu tatil bana cok iyi geldi. 



Internetten otel vs. rezervasyonu yapilan sitelerdeki filtreler ve yorumlar cok faydali olsa da her zaman o yerlerin beklediginiz gibi cikmama riski var. Bazen fotograflar yaniltici olabilir, bazen de sizin beklentilerinizle, o yer hakkinda yorum ve puanlama yapanlarin beklentileri farkli olabilecegi icin herkesin cok begendigi bir yer sizi hayal kirikligina ugratabilir. 



Simdiye kadar cogunlukla sansliydik diyebilirim bu konularda, burasi tam da hayal ettigimiz gibiymis lafini kullanabildigimiz icin. Ardenlerde kaldigimiz bu sirin ev de oyle yerlerden biriydi. 


Arac trafiginden uzakta, sessiz sakin, sadece kus seslerini duydugunuz bir yer. Minik bahce kuslarinin sayisinin inanilmaz fazla olmasinin nedeni koy sakinlerinin her agaca bir cok kus yemligi asmalari ve duzenli olarak bu yemlikleri doldurmalari sanirim. 







Evin cevresinde sadece kuslar yoktu. Bu kadar hayvanla bir arada olmak cok keyifliydi :)





Keyfi sakin kahvaltilarla, somine onunde, ormanda yuruyus yaparak, 
kitap okuyarak, devam ettirdik :) 




Bir suredir paketli urun ve rafine seker kullanimini cok aza indirdik, bu tutsulenmis marshmallow uzun zamandir yedigim en sagliksiz sey olabilir ama arada bu kadarcik kacamagin fazla zarari olmaz :P




Evin hemen bir iki dakika yurume mesafesinde bir orman ve ormanin icinden gecen bir akarsu vardi. 
Temiz havada yuruyus gibisi yok :D 
(Hasta hasta oldukca agir olan fotograf makinasini tasimayayim diye makinayla fotograf cekemedik bu gezide)







Ardenlerde kalacak yer icin su siteyi de kullanabilirsiniz, ozellikle cift olarak sakin bir haftasonu ya da 10-15 kisilik buyuk gruplarla eglenceli bir haftasonu kacamagi planliyorsaniz Ardenlerde cok fazla secenek var. Kalabalik gruplar icin uygun fiyatlara icinde havuz olan satolarda, kalelerde kalabilirsiniz:










Kış gecip de bahara dogru nasil oluyor Ardenler derseniz asagidaki linke tiklayabilirsiniz:




Comments

  1. çok seviyorum ben sizi yaa :) anlatımınız, samimiyetiniz, doğallığınız hepsine bayılıyorum :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cok tesekkurler 🤗 Sicacik enerjisiyle ne tatli bir yorum bu boyle ☺️

      Delete
  2. sımsıkı sarıldım. umarım şimdi daha iyisinizdir. baharda yine gidiniz :)
    ekranı kontrol ettim önce fotografları kocaman gormeye alışkın olunca :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tesekkur ederiz, iyilestik bile, zaten soguk alginligi tarzi hafif bir seydi, gecti gitti ☺️
      Blogun sablonunu degistirdigimden beri biraz daha kucuk boyutta oluyor fotograflar.
      Daha onceki sablonda fotograflarin boyutunu ben ayarlayabiliyordum ama cok buyuk ekranda duzenliyordum fotograflari, daha kucuk ekrandan blogu okuyanlardan "fotograflar bizim ekrandan tasiyor" diye yorumlar gelmisti, ahaha :D boylesi herkes icin daha mi iyi oldu ne :)

      Delete
  3. Şu anda böyle bir tatile ihtiyacım var işte benim de ♥ Kah yazacağım, kah okuyacağım, kah gezeceğim, kah uyuyacağım...
    Şahane birşey yapmışsınız, imrendim vallahi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Darisi ve daha guzelleri basiniza Sebocum :) Hasta gittim, iki gunde iyilestim dondum. Bu tarz bir kacamak cok iyi geliyor gercekten. Dilerim en yakin zamanda (kisa,uzun farketmez) bir kafa dinleme tatili imkanin olur, keyfini surersin bol bol ;)

      Delete
  4. Ardenlere hic gitmedim. Yani oyle gezmek yada tatil yapmak icin. Tam da boyle bir yerde oturdugum icin gerek duymadim sanirim:))
    Ama yinede sahane bir yer. Cok gecmis olsun diyeyim (ama biliyorum ki boyle biryerde hastalik falan kalmiyor:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cok tesekkurler, iyilestim, gecti gitti :) Biz de minik, sirin bir koyde yasiyoruz, belki daha onceki yazilarda gormussunuzdur ve cok cok seviyorum kucuk yerde, doga icinde yasamayi, bahcede kendi urunlerimizi yetistirmeyi, araba gurultusu yerine kus sesleriyle uyanmayi, vs, vs... :) Firsat buldukca da doga yuruyusleri yapiyoruz. Eger orman yuruyuslerini seviyorsaniz Ninglinspo yuruyus notalarini tavsiye ederim, henuz biz de yurumedik ama gayet guzel gorunuyor, planlarimiz arasinda orada yurumek ;)

      Delete
  5. müthiş huzurlu görünüyor. <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pek guzeldi :) Yaz zamani da boyle huzurlu mu oluyor diye sadece test etmek amacli tekrar gitmek gerek :P

      Delete

Post a Comment