Skip to main content

Lizbon'a Gece Treni - Gezi notlari


Lizbon'a Gece Tren'i kitabini o kadar cok sevdim ki, okuduktan sonra hep bir Lizbon'a gitme planimiz vardi. Trenle gitsek ne guzel olur ama cok uzak, olur mu olmaz mi derken biletlerimizi ayarladik ve kitaptaki rotada olmasa da Lizbon'a gece treniyle gittik. 

Yolculugumuza cok erken saatte Tongeren'den Liege'e trenle giderek basladik. Liege'den hizli trenle Paris'e ulastik. Paris'te metroyla diger tren istasyonuna aktarma yapmamiz gerekiyordu ama inmemiz gereken metro bakimda oldugu icin kapaliydi. Ya metroda onerdigi gibi bir onceki durakta inip 200m yuruyup tekrar metroya binip bir sonraki durakta inecektik, ya da indigimiz sokagin sonuna kadar 500m kadar yuruyecektik. 
Valizlerimiz kucuk oldugu icin gunesli havanin da tadini cikararak Montparnasse istasyonuna yuruduk. (Ozlem burda seni andim :) 

Paris'ten sonraki duragimiz Irun'du, yolculuk yine trenle yaklasik 6 saat suruyor. Irun'a aksam saatlerinde vardik. Buradan trenotel'e bindik ve bu gece treniyle sabahin ilk isiklariyla Lizbon'a ulastik. Bloglardan okudugum kadariyla bu tren seyahati buralarda oldukca populer. Biz ilk defa yatakli vagonda seyahat ettik ve bu yuzden ne bekleyecegimizi bilmiyorduk ama surprizli, cok degisik ve bir o kadar da keyifli bir tecrube oldu bu yaklasik 30 saat suren yolculugumuz. 


Lizbon'da bir suru kalacak yer alternatifi var farkli bolgelerde. Biz tercihimizi Tesouro da Baxia'dan yana kullandik ve cok memnun kaldik. Calisanlarin hepsinin ozel bir egitimden gectigi belli, sizinle ilgilenis tarzlarindan bunu anliyorsunuz. Mekanin geneli ve odalar guzel dizayn edilmis, ferah ve temiz. Kahvalti oldukca tatmin edici ve ev yapimi tatlilar, kekler oldukca lezzetli. Yeri Lizbon'un gobeginde ve metro neredeyse kapinin onunde. Fiyat performans orani cok cok iyi. Kalacak yer konusunda kararsiz kaldiysaniz burayi onerebilirim. 








Lizbon'da 4 gun gecirdik. Yine oncesinde bir cok arastirma yaptik ve en verimli sekilde nasil gezeriz diye planlar yaptik. Her bir gunu ayri bir postta paylasacagim ve linklerini de buraya ekleyerek guncelleyecegim. Ozellikle tavsiye edecegim gormeden donmeyin diyecegim yerler ve tavsiye edecegim seyler var. 

Eger bizim gibi yurumek yerine (gercekten oldukca fazla yuruduk bu gezide de) imkan olan her yere toplu tasima kullanip, gune de biraz daha erken baslarsaniz, bu sekilde 1. ve 4. gunu ayni gun icinde ve 2. ve 4. gunu de ayni gun icinde gezebilirsiniz, ve bu dort gunluk plani iki gune de sıkıstırabilirsiniz. 


1. GUN - Belem ve Alcantara bolgesi 




2. GUN - Cabo da Roca ve Cascais












4. GUN - Lizbon




Comments

  1. Keyfiniz bol olsun , ne de güzel fotoğraflar bunlar böyle . Öpüyorum seni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tesekkur ederiz :) Ben de seni opuyorum kocaman..

      Delete
  2. Yasemencim güzel ve bir o kadarda maceralı tatilinizi bizlerlede paylaştığınız için teşekkürler. Öpüyoruz sizi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Isimsiz olunca kim diye bilemedik ama cok tesekkur ediyoruz, optuk biz de :))

      Delete
  3. Yasemen inanmıyorum ne süper yapmışsınız trenle yollara düşmekle.
    İlk satırlarını okuduğum ve Paris'ten aktarma yapacağınızı öğrendiğim an içimden şöyle geçirdim: "Paris'ten başka bir yere gitmek de çok zor olmalı!"
    Sonra bir de ne göreyim, tam da Montparnasse'da ben gelmişim aklına. Çok sevindim çoook.
    Bir de Cabo da Roca'ya gitmene sevindim. Çok etkilendim ben oradan. Dünyanın terk edilmiş bir köşesindeymişim izlenimini verdiği için, kulaklarımda uğuldayan rüzgarı için, kayaların arasındaki yaşam bulmuş yosunsu bitki örtüsü için. Orada hem her şey hem de hiçbir şey olabilirmişim gibi hissetmiştim. Şimdi fotoğraflarınızı görünce o zamana geri döndüm. Ne iyi yapmışsınız gitmekle.
    Ahh , yazacak çok şeyim var daha. Öyle heyecanlandım.
    Çok öpüyorum seni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Trende yasadiklarimizi blogda uzun uzun anlatmadim ama gezi gunlugu defterime yazdim, zaman zaman komik ve heyecanli bir yolculuktu :D Paris'te onerdigin yerlerden birine gidemedik ama senin icin istasyondaki Paul'den bir kahve ictik :) Cabo da Roca iyi ki gitmisim dedigim yerlerden biri oldu. Aslinda amacim ordan sana kart atmakti ama adresinden emin olamayinca gonderemedim. Sen yaz bol bol okumasi cok keyifli oluyor, ben de kocaman opuyorum seni..

      Delete
  4. Keyifle okudum ama az biraz da kıskanmış olabilirim :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Canim zamaninda bu kitabi alinacaklar listeme ekleme nedenlerimden biri sensin, iyi ki de alip, okumusum. Bu geziyi yapmamizda senin de payin var yani ;) En yakin zamanda bir Lizbon yolculugu diliyorum senin icin ama Bern'de baslasin seninki, daha super olur :) opuyorum..

      Delete
  5. Cok guzel yerlermis Yasemencim, fotograflar da mukemmel :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cok tesekkurler Ozgulcum :) Onumuzdeki gunlerde gorusmek dilegiyle ;) Opuyoruz sizleri..

      Delete
  6. Harika... Çok özendim size :) Kitabı alıp okuyacağım. Bir de seyahati yapabilmek harika olurdu ... Sevgiler okuldaşım, meslektaşım :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tesekkurler.. En yakin zamanda istedigin bir yerlere guzel bir seyahat diliyorum senin icin :) Sevgiler gonderiyorum ben de:)

      Delete

Post a Comment