Skip to main content

Lizbon gezi notlari 2. gun - Cabo da Roca, Cascais..


Lizbon'a gelmeye karar verdigimiz ilk zamanlarda henuz fazla arastirma yapmamisken, sadece 4 gun kalacagimiz icin o surede Lizbon'un merkezini gezebiliriz, baska yerlere gitmeye zaman kalmaz diye dusunuyorduk. 


Daha sonra Lizbon'u ve Belem bolgesini istersek tek gunde bile gezebilecegimizi gorunce planlarimiza yeni yerler ekledik. Iyi ki de eklemisiz cunku sonradan planlara dahil olan bu yerler beni Lizbon'un kendisinden cok daha fazla etkiledi. 



Ikinci gunun ilk duragi olan Cabo da Roca'ya ulasmak icin once trenle Cascais'e geliyoruz. Tren, Cais de Sodre tren istasyonundan kalkiyor ve yolculuk yaklasik 40 dakika suruyor. Lizbon'dan Cascais'e giderken sol tarafa, Lizbon'a donerken sag tarafa oturursaniz deniz manzarasini izleyerek yolculuk edebilirsiniz. Cascais'ten Cabo da Roca'ya otobusle 25 dakikada ulasilabiliyor.  

Tercih edilen bir diger yontem ise Rossio tren istasyonundan Sintra'ya trenle gitmek ve yine otobusle biraz daha uzun surede Cabo da Roca'ya varmak. Cabo da Roca, Cascais ile Sintra arasi sefer yapan 403 numarali otobuslerin ara duraklarindan biri. Biz Sintra'ya bir gun ayirmak istedigimiz icin ve Cascais'ten otobus yolculugu cok daha kisa surdugu icin bu yontemi tercih ediyoruz. 



Cabo da Roca Avrupa'nin en bati noktasi. Turizm ofisinden burada bulundugunuza dair muhurlu sertifika satin alabiliyorsunuz.







Burada turizm ofisinin disinda ayrica bir de kafeterya bulunuyor. Gerisi ucurumlar ve ucsuz bucaksiz okyanus.




Lizbon gezisinin en keyifli anlarindan birini yasiyorum burada dolasirken. 
 
 






 
       
Coook etkilendigimiz Cabo da Roca'dan yine 403 numarali otobusle (Sintra'dan Cascais yonunde giden otobuse biniyoruz) Cascais'e ulasiyoruz.






Burasi ile ilgili de onerecegim bir sey var. Yine sahil kenarindan yuruyerek Boca do Inferno'ya (Hell's Mouth) gitmeniz. Otobusle de gidilebiliyor ama fazla bir mesafe degil ve yurumesi oldukca keyifli bir yol.





Dunyanin ucunda balik tutmanin da ayri bir keyfi var belki de :)



Cascais'te dolastiktan sonra trenle Lisbon'a donuyoruz, Cabo da Roca ve Boca do Inferno'ya gelmeye karar vermemis olsaydik ne cok sey kaciracagimizi dusunerek. 



Comments