Skip to main content

Avusturya Alpleri'nde kış tatili - Dorfgastein



Alplerdeki gunluk guneslik ve bol yagmurlu tatillerimizden cok memnun kaldigimiz icin oralari bir de karlar altinda gorelim istedik:



Bu defa Salzburg yakinlarindaki bir yeri sectik tavsiye uzerine. Yolculugumuz arabayla yaklasik en az 8-9 saat saat surecegi icin sabah alti gibi yola ciktik, gun dogumunu izledik yol alirken, otele vardigimizda da gunes batmak uzereydi. 


Oncelikle kaldigimiz otelden biraz bahsedeyim. Landhotel Untermüllnergut konum olarak kritik bir noktada bulunuyor.  Kayak pistlerine cok yakin, kapidan kaymaya baslayarak hemencecik teleferiklere ulasabiliyorsunuz, sehir merkezine de 4-5 dakika yurume mesafesinde. Otobus saatlerini takip etme, aktarma yapma ya da ayaginizda kayak botlari elinizde diger malzemelerle uzun mesafe yurume derdi yok. Konum acisindan bize cok kolaylik sagladi bir cok acidan. 


Yeme icme acisindan da oldukca basariliydi. Otel musterilerinin kendine ait masasi var, her aksam bir sonraki gunun menusu masaya konuyor ve ana yemek tercihinizi isaretliyorsunuz. Sabah kahvaltisinda da Dorfgastein ve cevresinde o gunun aktivitelerinden bahsedilen minik bir sabah postasi masanizda sizi bekliyor. Yemeklerin cogu Avusturya mutfagina ozgu yemekler. Bir kac genc otel calisani disinda pek Ingilizce bilen yoktu. Biz Hollandaca konustuk, onlar Almanca, karsilikli anlastik bir sekilde diller birbirine benzedigi icin :)


Tatilimizin ilk gunu evlilik yildonumumuzdu, sansimiza soyle bir tatli denk geldi o gune, son gunu de Cagri'nin dogumgunuydu, ozellikle ayarlamadik ama kutlama gezisi gibi oldu bizim icin :)


Genel olarak dekorasyonuna bakinca oldukca sicak, samimi bir ortami var otelin.


Cok da guzel bir manzarasi.



Ama en arti ozelliklerinden birisi odamizin inanilmaz buyuk olmasiydi. Sanirim simdiye kadar kaldigimiz yerlerin icinde en buyuk oda buydu, bir de balkonu var. Valizleri yerlestirme sıkıntısı olmadi hic. Normal yatagin disinda bir de cekyat kanepe vardi ve onu acinca bile dolasacak bir suru bos yer kaliyordu odanin icinde. Banyosunda da kocaman bir kuvet. 



Odanin en sevdigim yeri ise kosedeki masali bolumdu. Bol bol keyif yaptik burda, bir seyler yedik ictik, bol bol kitap okuduk. 




Dorfgastein kucuk, sirin bir yer. 


Bir cok yuruyus rotasi var. Ozellikle karlar altindayken yuruyus yapmak cok keyifli. 



Manzaralara doyamadim yururken. Her mevsimin kendine ozgu bir guzelligi oluyor. Teleferikle dag gezimiz de bir sonraki postta geliyor:)


















Comments

  1. Kar en çok fotojenik kişileri seviyormuş.Tromso'ya ithafen de olsun :)
    Keyfiniz buralara güneş olarak düştü Yasemen .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tromso baya fotojenik, dogru diyorsun, karlar altinda daha da guzel :)) Ankara'ya selamlar, sizlere de kocaman sevgiler :)

      Delete
  2. Şahane bir kar tatili olmuş :)
    Fotoğraflara bakıp hayallere dalmak çok güzeldi ama özellikle baştan ikinci fotoğraf tam seyirlik olmuş :)

    Mutlu günler diliyorum ♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gercekten oyle oldu Sebnemcim ama tabi hemencecik bitiveriyor tatil dedigin malum, bir yandan da evini de ozluyor insan, karisik duygular :)

      Yolda giderken gunes dogmaya baslamisti, dizi dizi agaclarin arasindan oyle guzel gozukuyordu ki, Cagri'ya "ay ne guzel, bak ne guzel, yaa harikaymis" derken derken son anda aklima geldi fotograf cekmek, makine de bagajdaydi, telefonla hareket halinde arabanin penceresinden cekebildim son anda. Bir kac saniye daha beklesem agaclar bitiyordu, gunes de baya hizli yukseliyormus, onu da yeniden farketmis oldum :))

      Sizlere de musmutlu gunler, opuyorum :)

      Delete
  3. Tatlıya bayıldımm ne güzel yerlermiş oralar , bütün özel günler bir arada olmuş .mutluluğunuz daim olsun :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yemeklerden, tatlilardan biz de cok memnun kaldik, menuleri anlamaya calisirken uc bes kelime Almanca da ogrenmis olduk :)) Tesekkurler Nesrincim, size de mutluluklar diliyorum :)

      Delete
  4. Super mooi! Ik heb een vraagje, wie leest het boek van Stephen King? Het is erg dik! Benden de bu kadar Hollandaca :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dank je wel! Je Nederlands is – naar mijn bescheiden mening - heel goed :) Ik lees het boek, ik lees wel Nederlandstalige boeken behalve zware literature boeken. We moeten eens afspreken om erover te praten. Islerin yogundur muhtemelen ama ara ara yazsan bloga ne guzel olur ;) Bir de senin Goodreadsín var miydi?

      Delete

Post a Comment