Skip to main content

Avrupa Turu: Zurich



Bir sonraki duragimiz Zurih, Berlin ve Prag gibi yine bol bol yurudugumuz bir sehir oldu. Otelimiz Teknopark tarafindaydi. Otelden nehrin kenarindaki patika yuruyus ve bisiklet yolu boyunca sehir merkezine kadar yuruduk. 

Hava cok guzeldi o gun. Nehirde olusturulmus havuzlarda yuzen, nehir kenarinda guneslenen insanlari gorunce bir onceki gun otel yakinlarindaki bir restaurantta yemek yerken gordugumuz, bikinilerle, havlularla nereden geliyorlar ki diye dusundugumuz insanlarin da sirri cozulmus oldu. :)
Zurih cok guzel ama bir o kadar da pahali bir sehir, Prag ile fiyatlari kiyaslamiyorum bile. Zurih'te bir aksam yemegine vereceginiz parayla Prag'da bir hafta doyarsiniz. 

Ilginc olan bir diger nokta da harabe seklindeki binalari restauranta donusturmusler. Donusturmusler dediysem bir sey yapmamislar aslinda, binalar dokuluyor, duvarlarin, pencerelerin hali icler acisi, iceride oradan buradan toplanmis gibi duran tahta piknik masalari, tuvaletler santiye alani gibi, gormeden cok anlatilacak gibi degil. Ama bu tarz yerler cok populer Zurich'te, FourSquare'de hep 9 uzeri puan almislar. Restaurantlarin ismini gorene kadar hep yanlis geldik heralde, buralar terkedilmis binadir diye dusunduk. Yemekler de kotu degil ama oyle aman aman bir ozellikleri de yok, fiyatlar da dedigim gibi oldukca pahali. Her restaurant boyle degil tabi ki ama boyle de bir trend var. 

Zurih sehir merkezi yuruyerek rahatlikla dolasilabilecek bir yer. Koprulerden gecerek, sokaklari, parklari dolasarak guzel bir gun gecirdik. Heyecanla bekledigimiz Alp daglari gezisi oncesi dinlenmek uzere otele geri donduk. 
























Comments