Skip to main content

Beytepe Hatirasi..


Beytepe senin icin ne ifade ediyor diye sorsalar, saatlerce anlatsam bitiremem. 

Biri soyle bir seyler demis ekside: 

''Beytepe insanın ikinci evi olur mu. olur. burnu sızlar mı her ziyarette.. sızlar. kulaklarına ilk gençlik günlerinin gülüşmeleri çalınır mı, uğuldar mı arkadaşlarının sesleri.. uğuldar.''

Mezuniyetin ustunden zaman gecse de hala her ziyaretimde icimde tuhaf hislerle, ozlemle dolasiyorum her adimda gozumde canlanan anilarla. 

 Bir de soyle bir sey okumustum bir yerde :
''..en önce soğuyan, en geç ısınandır beytepe;
denizidir ankaranın.''

''Ama denizi yok ki'' diye yakinilan Ankara'yi benim icin bu kadar ozel yapan yerlerin basinda gelir kampusum. 

Fotograflara fon olsun diye :




(Daha once sag taraftaki binada bulunan Bilgisayar Muhendisligi sol taraftaki binaya gecince tabelasi da degismis dogal olarak :)
































Comments

  1. Ne kadar güzel anılarınız tazelenmiş yavrular.Oraları gezerken içinizde hissettiğiniz kıpırtıyı çok iyi anlıyorum.Arada sırada da olsa, insan okuduğu okulları ,öğrenciliğini geçirdiği yerleri ,sizin gibi yad etmeli düşüncesindeyim canlar...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cok guzeldi annecim, cok ozlemisiz okulumuzu :)

      Delete
  2. Ne güzel her taşın, köşenin anısını hatırlamak... Bu yıl bende mezun olduktan 10 yıl sonra ilk defa 3 arkadaşımla buluşup üniversitemi ziyarete gittim.. Buz gibi Isparta nasılda içimi sıcacık yaptı... Değişen sokaklarını içinde tanıdığım kitapçıları bulmanın verdiği sevinci anlatamam.. Sanırım sizinki bir üniversite aşkıymış, hatıraları bambaşkadır.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gel en az bir 20 yil daha oku deseler kosa kosa giderim :))

      Delete
  3. Benim de mezun olduğum okuldur kendileri, şu an Boğaziçi'nde denizin kenarında master yapıyorum ama Beytepe cidden bir başkaydı :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okurken ''bir mezun olayim da Ankara'ya bir daha gelmem'' diyen arkadaslarim bile simdi cok ozluyorlar oralari, ben okurken de cok severdim simdi dusun nasil burnumda tutuyor :)

      Delete
  4. Yaaaa ama...Şu an gözlerim doldu ve bildiğin ağlıyorum.Gençliğimin,neşemin,umutlarımın,değerli dostlukların vatanı Beytepe...Yuvam,sığınağım,anılarımın baş kahramanı...Çok özlemişim.Ve harikasın yine😉Ağlattın,sevindirdin beni.Fotoğraflar ve yazı için çok teşekkürler.Çok Teşekkürler 😊 Sevgilerimle

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ben de Beytepe her aklima gelisinde bir ah cekiyorum, hayatimin en ozel yillarinin cogu orada gecti, tam bir hayat tecrubesiydi, yeri bambaska benim icin.. Sevgiler gonderiyorum kocaman:)

      Delete

Post a Comment