Wednesday, July 24, 2013

Mykonos'ta ne yemeli??


Sonunda gezinin en zevkli kisimlarindan biri, yeme icme konusu :)

Soz konusu Ege denizinin ortasindaki bir ada ve Ege mutfagi olunca yiyecek konusunda hic sıkıntı cikmiyor dogal olarak. 

Yiyeceklerin cogunun isimleri Turkiye'dekiler ile ayni. Baklava, kadayif, dolma gibi isimleri gorup ''aa bizden calmislar'' denmesini biraz sacma buluyorum. 

Ortak bir gecmise sahip iki kultur arasinda ortak bir mutfak olmasi kadar dogal bir sey olamaz. Sadece bu iki ulke arasinda degil Turkiye'deki bir cok bolgede de boyle bu. O yiyecek su yorenin hayir bu yorenin diye ortami germenin anlami yok. 

Nerenin yemegi oldugunun ne onemi var, kimin agiz tadina uygunsa yapar, yer :) Kokeninin neresi oldugunu ispat etmeye calismak da sonucsuz bir ugras olurdu. 

Gelelim yiyeceklere..

Bir cok kisi Mykonos'a gitmek icin yaz aylarini tercih edecektir. Hava da sicak olunca yapilacak seylerden biri de serinlemek adina dondurma ya da Frozen yogurt yemek olacaktir. Bunun icin sayisiz secenek var Mykonos'ta. Ama tavsiyem nutellali ve sakizli dondurma yemeden donmeyin:)




Dondurma beni kesmez derseniz, dondurmali, meyveli, findik, fistikli, tarcinli ya da baklavali kreplerden de deneyebilirsiniz. Tatli kreplerin yaninda yine cok lezzetli tuzlu krepler de var, domatesli, peynirli, ispanakli gibi bir cok cesidiyle birlikte..


Yurt disi tatillerinde kahvalti secenegi cogunlukla kruvasan olacaktir, cunku bir cok ulkede bizdeki gibi peynir, zeytin, domates, simit, cay tarzinda bir kahvalti aliskanligi yok. Mykonos'ta firinlardan taze taze simit, pogaca, borek, kurabiye, kek vs alma sansiniz var. Manavlarinda da mis kokulu sebze ve meyveler var. Kucucuk sekiz koseli bamya ya da ayse kadin fasulye bulabilirsiniz.


Aksam yemegi konusunda en populer mekanlardan biri Niko's Taverna. Humus, cacik, fava, patlican salatasi gibi mezelerin hepsi cok lezzetli. Tavsiye uzerine ahtapot salatasi ve izgara kalamar denedim ve ikisi de basariliydi. 










Asagidaki tatlici her onunden gectiginizde ne kadar tok olursaniz olun sizi iceri davet eden kokuya sahip bir yer . Ozellikle citir citir lokma tatlisini tavsiye ederim. 






Bir suru sirin kafeyle karsilasacaksiniz. Bunlarda Yunanlilarin en populer ve en cok tuketilen iceceklerinden buzlu kahve frappeyi deneyebilirsiniz.






Aksam yemekleri konusunda daha cok tavernalari ya da yerel yemekler yapan yerleri tercih ettik. Ama bir aksam benim olmeden once yapmak istedigim seylerden biri olan ''kabak cicegi dolmasi''ni yemek icin Un Con Carne Steak House'a gittik. Bir suru yere sorduk sorusturduk, burada bulduk kabak cicegi dolmasini.

Bu yiyecek hic denememis olmama ragmen nedense sevecegimi dusundugum ve mutlaka denemek istedigim bir lezzetti. 
Burda bizdekinden farkli olarak pirinc yerine peynirle doldurulup kizartiliyor ve yaninda yogurt, taze nane ve roka ile servis ediliyor. Hayatimda yedigim en lezzetli seylerden biriydi, yapraklar, peynir ve naneli yogurdun uyumu ve kizartma olmasina ragmen bu kadar hafif bir sey yedigimi hatirlamiyorum. 

Un Con Carne biraz pahali olmakla birlikte garsonlarin tutumundan, yemeklerin lezzetine kadar her seyden memnun kaldigimiz oldukca şık bir yer. 







Sevdigimiz mekanlardan bir digeri de Appaloosa
oldu. Bizimle ilgilenen garson kiz biraz dalgindi o gun ama ortam sirin, yemekler guzeldi.




Dis gorunusu, icinin dekoru, kafenin sahibi ve harika krepleri ile onerecegim bir diger mekan Suisse Cafe. Şu kafenin sirinligine bakar misiniz :)









Yerel yemeklere ara verelim bir ogunu de Italyan restaurantinda gecirelim derseniz Ristorante Casa di Giorgio'da deniz manzarali masalarda makarna ve pizzalarin tadini cikarabilirsiniz. 



Opa Taverna belki de vasat buldugumuz tek yer. Servis kotu, garsonlar ozellikle bir tanesi kaba ve ilgisiz, (agzinda sakiziyla musteri toplayan onun disinda servis ile ilgilenmeyen bir adam), yiyecekler ortalama. Mykonos'ta cok guzel bir suru mekan varken tavsiyem buradan uzak durmaniz. 


Bu sevimli bal dukkanina girip, kekikli, cayli ballardan deneyip, bir kac kucuk kavanozu evinize goturebilirsiniz.




Bir de icecekler var. Ilk akla gelen tabi ki Ouzo. Bunun disinda Metaxa (yuksek yildizli olanlarin daha iyi oldugu soyleniyor) ve Mastic alabilirsiniz.



2 comments:

  1. valla süper post olmuş:) ben de bayılıyorum ege yemeklerine buz gibi rakı yanına hafif hafif meze takılmaca kadar harika bişi var mı bu dünyada:) evet var buz gibi beyaz şarap italyan yemekleri. hepsini de yapmışsınız ne de güzel olmuş. biz de cundaya gittik bi ay önce orda da böyle biliyosun yemekler süperdi. ben de kabak çiçeği dolmasını çok merak ediyodum ama o kadar etkilenmedim ne yalan söyliyim. gerçi meze diil de main course olarak servis edilen daha iyi dediler ama ondan tadamadık meze olan da bana buz gibi pirinç gibi geldi ki çok da güzel bi yerde yedik ama. bi gün mykonosa gidersem bu çeşidinden de denerim artık:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tesekkurleeer :)

      Pirinclisini yemedim kabak ciceginin ama peynirlisine bayildim.

      Yurtdisi plani yok mu Selin yakin zamanda, biz ara ara meze aksamlari yapiyoruz, hani belki siz de denk gelirsiniz diye, rakimiz da var ;)

      Delete