Skip to main content

International Geocaching Day :)


Bugun Belcika'da yilda bir ya da iki kere denk gelen ve genellikle 3-5 gun suren sicak gunlerden birini yasadik. Pazar gunu de sicakken pazartesi 10 derece dusuyor, muhtemelen yagmur da yagar, oyle garip havalar.

Bugun Uluslararasi Geocaching Gunu'ydu, sicaga aldirmadan dustuk yollara. 4 tane cache belirledik ve ucunu bulduk. Ilki en son bir hafta once bulunmus. Belki artik orada degildi ya da biz bulamadik, bilemiyorum. Ne arayacagimizi ve nerede arayacagimizi da biliyorduk ama ilkinden bir sonuc elde edemedik.



Ikinci cache cadilar bayrami temali bir cache idi. Diger bir cache icin uzun pantolon giyin uyarisi oldugundan ailemizin sanslisi olarak bu sicak havada pantalon giyen ben oldum bu geocachinglerde :)
Cache'nin oldugu alana gelince, Cagri'nin '' Sende pantolon var gir bak bakayim suralara'' diye beni desteklemesiyle (!) calilarin, agaclarin arasina daldim. Gece buralar oldukca korkunc oluyordur. Artik tam donmek uzereyken sevimli cache'yi farkettim. Temaya uygun bir cache yapmislar gercekten. Cagri da yardima geldi hemen cache'yi acmak icin. Yanimizda kalem getirmedigimizi farkedince, log'u eski haline getirip, diger cache'lerin pesine dustuk.








Ucuncu cache icin uzun pantolon giymek ve yaninda 400 gr su bulundurmak gerekiyordu. Suyu nerede kullanacagimizi gitmeden tahmin etmistik ama pantolonun ne icin gerektigini gidince daha iyi anladik. Cache'nin oldugu alana ulasmak icin, minik ve dik bir yokusu tirmanmak gerekiyordu, ve her yer isirgan otlariyla doluydu. Kaymamak icin sagda solda tutunacak yerler ararken arada isirganlara da dokunmus olmaliyim ki kollarim kasinmaya baslamisti biraz. Cache bir borunun icinde, icine su dokuldugunde yukselen bir mekanizma ile alinabilir sekilde ayarlanmisti. Cache'yi bulduktan sonra eski haline getirip son cache'yi aramaya koyulduk.








Son cache'nin bu kadar yol ustunde olacagini tahmin etmedigimizden terkedilmis bir evin arka tarafinda bol sinekle dolu bir alani gecerek aramaya basladik. Ulastigimiz meydanda pek cache var gibi durmuyordu. Sonra yola ciktik. Yolda da duvarlardaki yerinden oynayacak gibi duran taslarin arkasina falan baktik once. Ama buldugumuz tek sey yuzlerce tesbih bocagiydi :)
Biz olayi karmasik hale getirmisiz, cache gozumuzun onunde boceksiz, sineksiz ve temiz bir sekilde duruyormus. Başta bir evin tesisatina ait bir boru mu acaba diye cekinip dokunmasak da sonra duvarla baglantisi olmadigini kesfettik ve cache'yi bulduk. Bu cache icin de grupla gelirseniz iyi olur uyarisi vardi. Sistemi calistirip cache'yi gorduk ama iki kisi yerine geri takamayabilecegimiz dusunerek tamamen cikartmadik yerinden.






Comments