Skip to main content

Brugge (Bruges) gezisi - In Bruges ..

Filmini izledikten sonra gitme istegimin arttigi pastakent Bruges'u mayis ayinda ziyaret ettik sonunda. Hep masal kenti gibi gelmistir bana. Bu kisa ziyaretimizden de cok fazla keyif aldim. Yine plansiz, yol bizi nereye gotururse oraya gittik.

Buyuk meydanda dolastik. Her yerde cogunu kadinlarin kullandigi faytonlar gorduk.















Meydanin minyatur halini de koymuslar orta yere.






















Moules Mariniere hazirlayan bir amca. Henuz tatmadim ama Belcikada bol bol tuketilen krema, sarap ve sarimsakla marine edilerek hazirlanan midyelerin kocaman tencerelerde sunuldugu bir yiyecek. En yakin zamanda denenesi.






 









Her yer bu kadar at doluyken heykelini dikmemek haksizlik olurdu :)














Belcika'nin sunumu en karakteristik biralarindan olan 'Kwak' i denedik, hosumuza da gitti. Isminin bu olmasinin sebebi de kafaya diker hizlica icerseniz kwak kwak diye ses cikmasiymis :)

















Gelelim cikolata kismina. Belcika'nin cikolatalariyla unlu olmasi kesinlikle yersiz degil. Brugges'da bunu daha cok hissediyorsunuz, sokaklar bile cikolata kokuyor. Cikolata tasarimlari da oldukca ilginc, Duvel bira sisesini aslina uygun sekilde cikolatadan yapmislar.

Bir de cikolata muzesi var tabi.

http://www.choco-story.be/

Cikolatayla ilgili her sey bulabileceginiz bir yer. Cikolatanin tarihcesi, cikolatadan heykeller, cikolatayla ilgili urunler...vs.
Bir de cikolata uretimiyle ilgili 5 dakikalik bir gosteri oluyor, tatli bir amca izleyenlerin sayisina gore arka arkaya ingilizce, fransizca, ispanyolca artik daha ne kadar dil biliyorsa sunum yapiyor. En guzel tarafi da gosterinin sonunda yaptigi inanilmaz lezzetli cikolatalarin tadina bakabiliyor olmaniz.










































Brugges'da gorulmesi gereken bir diger yer de Belcika'da uretilen 700den fazla biranin sergilendigi bira duvari..





















Brugges'a gelip de tekne turu yapmadan, Meshur 'En Kucuk Pencereyi' gormeden, esprili tekneci amcanin tanitimlari esliginde sehri boydan boya dolasmadan donmek olmazdi.



























Comments

  1. Bruges'de sadece bi ekstra tur için 2-3 saat bulunabilecek olmamız ne kadar acı. Korkarım Çikolata Müzesini gezecek zamanımız olmayacak:( Ama en azından bir birasever olarak şu Bira duvarını görebiliriz. Ayrıca da ben o Kwak bardaklarından istiyorum en az 2 adedine sahip olmalıyım! Şöyle 6lı biranın yanında falan promosyon olarak bulunaydı içiverirdik:))

    ReplyDelete
  2. Kwak mutlaka deneyin Brugge'da. Belcika'nin sembolu 3 sey, bira, cikolata ve frit.. Buldugun yerde tadina bak bunlarin, hepsinde gercekten iyiler.. Bunlarla ilgili kisa bir tanitim yazisi yazayim hatta firsat buldugumda, fikir verdin bana, tesekkurler:) Bira duvarinin oldugu kisimda bolca hediyelik bulacagin bir bolum var, oraya da ugramani tavsiye ederim:)

    ReplyDelete
  3. Evet mutlaka yazmalısın. Zevkle okuyacak bir ton insan olacaktır emin ol. Herkesi bilmem ama ben tatillerimde biraz da oralı yapıveririm kendimi ya da sanıveririm:) Ama tabi oralı olmanın inceliklerille oranın yaşantısını bilen birinden öğrenmek daha profesyonel bir bakış açısı olabilir:)) Hem blogları genelde turlarla gidenler yazdığından Türkçe bloglarda Bruges es geçilmiş genelde Brüksel üzerine yazılar var. O yüzden spesifik bilgiler çok faydalı olabilir.

    ReplyDelete
  4. Biz de bir yere henuz ikinci kere gidiyor bile olsak oranin yerlisi gibi hissediyoruz, utanmasak bir kafeye girip ''her zamankinden'' diyerek siparis verecegiz :p

    Her gecen gun yeni bir seyler ogreniyoruz, benzerlikler olsa da olumlu ya da olumsuz farkliliklar da var.. Aklima gelenleri paylasmak isterim firsat buldugumda:)

    ReplyDelete

Post a Comment