Skip to main content

Geocaching .. (Fallen Heroes VII- Burchtruine Kolmont- Kevie 2)



Yeni nesil define avi oyunu. 


http://www.geocaching.com/   


Sitesine girip istediginiz alandaki cachelerin adreslerini aliyorsunuz, gps cihaziyla alani bulup cacheyi aramaya koyuluyorsunuz. 


Cacheler insanlar tarafindan dunyanin hemen her yerine yerlestirilmis ve sonrasinda adresleri internet sitesine yuklenmis, bulunmayi bekleyen konteynirlar.


Hepsinin zorluk derecesi, zemin kolayligi, konteynir buyuklugu sitede verilmis. Bazilarinda ipucu ve o cacheyi bulanlarin yorumlari oluyor. 


Konteynirlarin icinde mutlaka kucuk bir not defteri bulunuyor ki o cacheyi bulanlar ismini ve buldugu tarihi yazsin. Bazi cachelerin icinde not defterinin disinda ufak tefek esyalar oluyor. Bu esyalardan birini almak isterseniz yerine es degerde ya da daha degerli baska bir sey birakmaniz gerekiyor.


Eger ben daha zorlayici bir seyler istiyorum derseniz bulmacali cacheler var. Bir cachede buldugunuz ipucuyla baska bir cacheye yonleniyosunuz ve bu sekilde devam ederek asil cacheye ulasiyorsunuz. Baslangic icin basit cacheleri tercih etmekte fayda var.


Cacheler genellikle doga guzelligi ya da tarihi degeri olan yerlere birakiliyor, bu sekilde turizmi de hareketlendiriyor. Bir yandan eglenceli bir oyun oynuyorsunuz bir yandan da bir cok yeri gezmis oluyorsunuz.


Biz yakinimizdaki 3 cache icin ava ciktik. Ilkini yol uzerindeki bir mezarin yakinlarindaki olen kahramanlar icin dikilmis bir anitin yakinlarinda bulduk.


Ikincisi sakin bir yol ile yemyesil tarlalarin arasindaki su akintisinin yanindaydi.


Sonuncuyu elimizde yeriyle ilgili ipucu olmasina ragmen bulamadik. Isirgan otlariyla her yerimiz kabardi, bocekler ustumuzde dolasti, ellerimize kiymiklar batti ama bulamadik. 


Gunesli harika bir hava varken yesillikler arasindaki patika yoldan arabaya donerken hafif hafif yagmur ciselemeye basladi. 'Buranin yagmuslari ne ilginc hic islatmiyor.' dedim. Son sozlerim bunlar oldu. Arabaya sadece 2 metre kala cosan yagmurla 3 saat yagmurda kalmis gibi islandik. Hepsi cok keyifliydi. Bakalim yeni geocache maceralarimiz bizi nerelere goturecek.

















































Comments

  1. İlk okumam gereken yazıyı en son okuduğumu şu anda fark ettim . :) Çok keyifli bir oyunmuş . Ve doğa içinde olması harika . Sizin adınıza çok sevindim . Yeni maceraları merakla bekliyorum . Sevgiler . :)

    ReplyDelete

Post a Comment