Skip to main content

Samos Gezisi- Potami Selaleleri


Samos gezimizden uzun uzun bahsetmistim:


 Denizi tertemiz, estigi icin havasi bunaltmiyor, yemekleri lezzetli, dogasi harika, her seyi ucuz, insanlari sicakkanli. Samos kafa dinlemek ve huzurlu bir tatil yapmak icin cok dogru bir tercih.  Adanin keyfine tam olarak varmaniz icin yapabileceginiz bir aktivite daha var Samos'ta: Potami Selaleleri'ni gormek. Bu arada selaleler konusunda beklentiniz yuksek olmasin, buranin ozelligi selalelerin guzelligi ya da yuksekligi degil, zaten selale pek selale bile sayilmaz :D

Once aracinizla Karlovassi tarafina dogru yol aliyorsunuz ve Potami Selalerine giden yolun oraya aracinizi parkediyorsunuz. 


Burdan itibaren yaklasik iki kilometre surecek yuruyuse basliyorsunuz. Bu yuruyus tamamen ormanin icinde yol bile olmayan patikalarda, kirik dokuk tahta koprulerden gecerek yapiliyor. O nedenle ayakkabi secimini buna uygun yaparsaniz rahat edersiniz.











Bu yuruyus bana biraz Ardenler'i animsatti: 


Yuruyusun sonunda selalelerin oldugu bolgeye ulasiyorsunuz.


Burada bir restaurant var. Aslinda burasi henuz restauranta cikan merdivenlerin baslangici. Fotografta gorunen merdivenleri cikinca restaurant ucunda olur diye dusunmustum. Ama restaurant cok yukarida dagin icindeymis. Yer yer dengesiz tahta merdivenler, yer yer kaygan kayalarin uzerinden sallanan korkuluklara tutunarak, kimi zaman korkuluk olmadigindan etraftaki cali cirpiya tutunarak en az 10-15 dakika yukari tirmaniyorsunuz.


Yolu tirmandiktan sonra karsimiza cikan manzara su oldu :)




Buraya tirmandiginiz merdivenlerden degil de diger tarafa dogru asagi inerseniz kisa surede kucuk selalenin arkasina geliyorsunuz. Biz buyuk selaleye gitmedik ama buyuk selaleye gitmek isterseniz en az bir kac saatinizi ayirmanizda ve hazirlikli olmanizda fayda var. 
Cunku buyuk selaleye ulasmak icin zaman zaman tirmanmaniz, zaman zaman yuzmeniz gerekecek. Bazi kayalarda tirmanma icin ipler bulunuyor ama yine de bazi hazirliklar yapmadan ve yerel halktan gerekli bilgileri almadan bu yolu izlemeniz onerilmiyor, ozellikle de dag tirmanisi konusunda tecrubeniz yoksa ya da kondisyonunuz dusukse.


Biz once restaurantin yanindaki kestirme yoldan kucuk selalenin diger tarafina iniyoruz. 











Daha sonra tekrar restauranta cikip, ilk tirmandigimiz dik merdivenlerden asagi iniyoruz. O cikisin bir inisi olacakti elbet :)






Selalerin basladigi noktadan bu defa kucuk selaleye on tarafindan gitmek istiyoruz. Bunun icin kayalarin arasindaki su yoldan ilerlemek gerekiyor. Suyun zemini kisim kisim bataklik kivaminda, aralarda kucuklu buyuklu kaygan kayalar var. Deniz ayakkabisi ve mayo-bikini kucuk selaleye ulasmak icin olmazsa olmaz. Cunku bazi kisimlarda belinize kadar suyun icine giriyorsunuz. Suyun fazla gunes gormedigini ve cok soguk oldugunu da belirteyim. 


Suyun icinde ilerleyerek kucuk selaleye ulasiyorsunuz, selale gercekten baya kucuk :D Ama tecrube olarak oldukca ilginc ve guzel, her gun karsiniza cikmayacak turden. Herkesin tatilden, seyahatten beklentisi farklidir, sadece otelde, plajda, restaurant ve kafelerde ya da sehir gezerek vakit gecireyim istemiyorsaniz, bu tarz aktiviteler gezileri renklendiriyor :) 



Comments