Skip to main content

Bahar..


Hava yavas yavas isinmaya, gunes yuzunu gostermeye basladi ama blogda en son karlar icindeki fotograflarimizin oldugu yazilar kalmis. Bahcemizde yeni yeni uyanmaya baslayan ciceklerle bloga da artik biraz bahar havasi gelsin istedim :)


Genellikle mart ayinda yeniden cimleri bicmeye baslamak gerekiyor. Onun disinda ufak tefek bahce islerine de giristik bu arada ama sebze bahcesinde calismak icin henuz erken. 



Nergisler bu sene biraz daha yayilarak yine bizi sasirtmaya devam ediyorlar. Tek obekten dort obege cikti sayilari bu sene. Sadece ayni bolgede soganlari cogalsa hadi neyse diyecegim ama o kadar genis alanda nasil hic yoktan bitiveriyorlar hic bir fikrim yok. 







Cicekleri uzun sure ustunde kalmasa da manolya agaci su aralar guzel kokusunu saciyor cevresine. 




Mahir de bahar ayina yeni sac kesimiyle girdi bu sene. Eski ucus ucus karizmatik halini dusununce bu saclariyla biraz komik gorundugunu itiraf etmem gerek :) Mahir'i eski yazilardan hatirlayanlar olacaktir: 










Mis gibi sumbul kokulariyla birlikte gunesli gunler diliyorum :)



Comments

  1. Muhteşem çekimler ve harika çiçekler .Bayıldık.Sadece buralara baharın geldiğini sanıyorduk ama , muhteşem çiçeklerinize bakılırsa ,oralara da bahar gelmiş Yasemen'cim.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tesekkurler annecim. Evet bahar geldi buralara da yavas yavas, surekli kus civiltilari duyup, rengarenk cicekleri gordukce insanin ici aciliyor, seviyorum bahari :)

      Delete
  2. Manolya baharın habercisi. Kışın sonuna doğru gözümü manolyaya dikiyorum ne zaman açacak diye. :)
    Yeliz, komşu geliyor sana. Ne güzel eğlenirsiniz siz şimdi oralarda. Şu nergis olayına ben de mi girsem acaba diye düşünüyorum. Belki burada da çoğalır. Kim bilir?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Senin yazini okuduktan sonra Yeliz'in son yazisinda manolyalardan bahsettigini okumustum. Bu seferlik blog yazilarinda guzel bir tesaduf oldu ama kim bilir belki bir dahaki sefere hep birlikte bulusma, gorusme sansimiz olur. :)

      Soganli bitkiler cok verimli oluyor, bence bir sans verebilirsin bahcenizde ;) Manolyalar acti, bahar geldi ya icim kipir kipir, her mevsimi ayri seviyorum ama baharin enerjisi de baska oluyor..

      Delete
  3. Ayyy, insanın kalbi akıyor çiçeklere baktıkça:)
    Keyifli bir bahar dilerim Yasemen.

    Yağmur

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cok tesekkurler Yagmur :) ben de size keyifli, huzurlu, rengarenk bir bahar diliyorum. Ankara'dan bahar fotograflari paylasilsa mesela, hayir demezdim dogrusu ;D

      Delete
  4. Hi Yasemen,

    What perfectly idyllic images of your surroundings. Spring has definitely arrived, reawakening the land with freshness, fragrance and beauty.

    Thanks so much for following Poppy View; I'm excited to be following you, too.

    Happy Sunday and Happy Spring!

    Poppy:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Poppy,

      Thank you so much for following and for your comment:)

      Greetings from Belgium!

      Delete
  5. Yasemen :)
    Nasıl güzel fotoğraflar bunlar, dönüp kaç defa baktım hatırlamıyorum.
    Dün bütün gün aklımda sen vardın, "Yasemenin bloğuna bahar gelmiştir" diye geçiriyordum içimden, kiii gerçekten de yanılmamışım baharı yine en güzel şekilde yaşatmışsın bloğunda :)
    Çiçekler nasıl heyecanlandırıp canlandırıyor insanı..
    Çok güzel hepsi..
    Benim minik bahçem de biraz hareketlendi, senin fotoğraflarına bakınca heveslendim ben de onları bloğuma taşımaya karar verdim şuan :)
    Bahar gibi geçsin günlerin..cıvıl-cıvıl huzurlu neşeli.
    Sarıldım sana sım-sıkı..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aaa geri gelmissin Zeynepcim, sevindim :D
      Yorumun icin de cok tesekkurler, sen hep utandiriyorsun ama beni :)
      Bahar ne guzel ne guzel, kuslar, cicekler, kelebekler :))
      Sana da rengarenk, eglenceli, nese dolu gunler..
      Opuyorum kocaman ve (yeni) bloguna bakiyorum hemen ;)

      Delete
  6. Fotoğraflar ne kadar güzel , aslında bu dönemde Almanya kaçamağı yapmayı düşünüyordum ama bakalım sanırım yaza doğru yapacağım gibi ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cok tesekkurler Nesrin'cim, bizim bu taraflara gelirsen bize de bekleriz :)

      Delete

Post a Comment