Skip to main content

Renkli Gece Kosusu - The Color Run Night !


Gladiator Kosusunda camurlara bulandiktan sonra biraz da renklerin icinde kosalim diye dunyada bir cok yerde (Turkiye dahil) duzenlenen Color Run'in Belcika'daki uc versiyonundan birine katildik. Zaman acisindan bize uyan tarihte bu renkli kosunun gece versiyonu vardi, bizim icin gece kosmak bir ilk oldu. 



5kmlik bu kosuya temiz bir sekilde basliyorsunuz ve her 1 kmde gonulluler tarafindan ustunuze renkli toz boya puskurtuluyor ve kosuyu gokkusagi renklerinde bitiriyorsunuz. Boya biyolojik nisastadan yapiliyor, bir zarari yok ve silkeleyince buyuk bir kismi gidiyor.

Kosu alaninda yiyecek icecek standlari ve sahne bulunuyor, kosu oncesi isinma danslari ve kosu sonrasindaki parti icin. 


The Color Run icin yas sinirlamasi yok ve deneyimli kosucu olmaniz gerekmiyor, hatta kosmaniz bile sart degil, ister yuruyun, ister surunun, ister dans edin size kalmis. Kosuya bebek arabasiyla katilan aileler, her yastan cocuklar (2-3 yasinda pitir pitir kosan minikler dahil) ve tekerlekli sandalye ile katilanlar oluyor. Kosuyla ilgili akla takilabilecek her turlu sorunun cevabi sık sorulan sorular kisminda bulunuyor zaten, size sadece eglenmek kaliyor :)



Her 5-10 dakikada bir belirli miktarda insan kosuya basliyor. Bu arada yine muzik, DJler ve danscilar esliginde kosuya coskulu bir sekilde hazirlaniyorsunuz.



Kosudan sonra eglence sahne onunde devam ediyor. 











Asagidaki The Color Run Night Official Video'sundan kosuya genel bir bakis atabilirsiniz :


Comments

  1. Oh mis, evet Türkiyedede oldu ama ben gidemedim, çok eğlenceli görünüyor :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. 2 Ekimde Bursa'da varmis ama ekim gezileri konusuna hiiic girmiyorum :/

      Delete
  2. Ne tatlısınız yav siz, maşallah der ve öperim...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cok tesekkur ederiz canim Nurşen Ablacim, biz de seni opuyoruz :)

      Delete
  3. Ben korkuyorum böyle kalabalık koşulardan. Ayağımtakılırdüşerim de birmilyonkişiüstümdengeçer korkusu. Hele ki gece. Cesaretinize sağlık ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hic boyle dusunmemistim :)) Oyle sıkış tepiş, ust uste bir kosu olmuyor, buralarda herkes birbirine karsi saygili zaten, duserseniz degil ustunuzden birilerinin gecmesi, hemen sizi kaldiran biri cikar zaten, cesaretiniz kirilmasin yani, cok egleneceginize eminim :)

      Delete
  4. Geçen yıl Bursa`da ilk defa yapıldı. Kaçırdım, katılamadım. Sizinki gece olunca daha bir eğlenceli olmuş sanki:))
    Bu sene kaçırmam da katılırım umarım:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Halloween zamani yapilan gece yuruyuslerine hep istememize ragmen, bir sekilde denk gelmemis ve katilamamistik. Bu gece kosusu guzel bir firsat oldu bizim icin. Degisikti gece vakti gunes gozluguyle kosmak :)) Bursa'dakinin zamani da geliyor, simdiden iyi eglenceler katilirsan :D

      Delete

Post a Comment