Skip to main content

Bahcemizde sonbahar..


Gectigimiz aylarda Turkiye gezisinden dondukten kisa bir sure sonra ki o siralar Turkiye'de hala denize giriliyordu, kaloriferleri calistirmaya baslamistik. Bu sene sonbaharin iki hafta erken geldigi, kisin cok sert gececegi soyleniyordu haberlerde. Kisin nasil olacagi belli degil ama su aralar cok guzel havalar hakim buralara. Bitkiler de sasirmis durumda ne yapacagini,  cilek bile hemencecik curuyorsa da yazdan daha fazla meyve yapti su aylarda. 

Ayciceklerimizin bir kismini sonbaharin basinda toplamistik ama sonradan yeni yeni cicek acanlar oldu. Hava sartlari uygun olmadigindan fazla buyuyemediler tabi ama kuslar bol bol nasiplendi ayciceklerinden:)




Artik kis geliyor, ciceklerin zamani gecti derken, ilkbaharin ilk zamanlarinda ektigim ve sonra ne ektigimi unuttugum tohumlar biraz gec de olsa sonunda alli morlu ciceklerini verdi. 







Son demlerini yasayan ciceklerimizin neredeyse tamami kurudu su an, kis icin yararli boceklere yuva olacaklar. Tek tuk kalan ciceklerin keyfini surmek de kelebeklere ve orumceklere kaldi. Su beyaz cicegin uzerindeki beyaz orumcegi cok yakistirdim mesela oraya. 




 Gectigimiz ay bahce kocaman kocaman kelebeklerle doluyken su aralar orumcekler ve aglari her yerde. Minik koruyucularimiz gibi goruyorum onlari, cok nadir mudahale ediyorum. Cunku daha az sevdigim bocekleri aglarinda gormek isimize geliyor :)







Gullerimiz daha ne kadar daha cicek vermeye devam edecekler bilmiyorum ama su aralar tam gaz cicek acmaya devam ediyorlar. 




Buraya tasinmadan onceki sene kasim ayinda baslayan ve aylarca suren kar yagisini dusununce son senelerin en sicak kasim ayini yasiyor olmak garip geliyor. Eylulde bile cok daha soguktu hava. Su aralar ise normalde hemencecik usuyen biri olmama ragmen, ustume ekstra bir sey giymeden bahcede oturup sincaplari, kuslari, ucusan yapraklari izleyebiliyorum :) Halimizden sikayetci degiliz, guzel havalardan istifade kucuk geziler de yapiyoruz.  Herkese bizimkilerden daha keyifli gunler diliyorum :)







Comments

  1. hiiiii
    kırmızı yapraklar da sizin bahçeden mi?
    hemen gelmem lazım oraya :)
    çok çokneşeli olmuş bahçeniz, sincaplarla oynamaya devam :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iki tane kirmizi agacimiz var, minik biri gelse de yapraklarimi yolsa diye diye helak ettiler kendilerini, ciplak kaldilar uzuntuden :D

      Sincaplar daha cok kendi aralarinda takiliyorlar, ben de bahceye sandalye atip fazla kipirdamadan izliyorum urkmesinler diye, oradan oraya tirmaniyorlar, bazen oynarken armut gibi dusuyor biri yere mesela agactan, komik oluyor :))

      Delete
  2. Düşen yaprakların rengine bayıldım, ayçiçekleri de tam benlikmiş, yine harika kareler yakalamışsın Yasemen'cim, ah bir fırsat olsa da gelsem o güzel bahçene, öperim sevgiyle...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Canim Aslicim, ben de o kadar cok istiyorum ki sizlerle karsilikli oturup muhabbet etmeyi, belki vardir yakin zamanda bu taraflara gezi planin, yok mu ?? (gozlerini kocaman acmis, mahzun bakan smiley)

      Delete
  3. Çok güzel agaçların cinsi nedir acaba :) ben de minnacık bahçeme dikerim belki. Sanki güney fransadaki lavanta bahçelerini de gezersen çok beğenirsin :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tam bilmiyorum ama kizil akcaagac olabilir. Bu da minik bir agac zaten, super olur bence minik bahcende :) Keukenhof'u gezmistim ama Fransa'daki lavanta bahcelerini bilmiyorum hic, arastirayim onlari da ;)

      Delete
  4. Fotograflara bayildim, hele ki kirmizi agaca :)

    ReplyDelete

Post a Comment