Skip to main content

Liege Fuari ve Gece Festivali..



Tongeren'deki samba festivalinden sonra Zeynep ve Emre ile bu defa baska bir festivaldeydik. 


Her yil ekim ve kasim aylarinda duzenlenen Liege Fuarina katildik once. Cok buyuk bir alanda duzenlenen bu fuar her yil 2 milyon ziyaretci aliyormus. Gercekten inanilmaz kalabalik olan bu fuar lunapark aktiviteleri, yeme icme standlari ile renkli, civil civil bir ortam. 
































Gecenin ikinci duragi ise senede sadece bir gece duzenlenen La Nocturne  etkinligiydi. Biz ilk defa katildik bu etkinlige, cok guzel ve farkli bir tecrube oldu. Bu etkinlikte sehrin bazi sokaklari ve onemli binalar mumlarla isiklandiriliyor ve konserler ve cesitli aktiviteler yapiliyor, ayrica normalde halka acik olmayan binalar ziyaret edilebiliyor. En az 15.000 mum kullanilmis bu etkinlik icin Place Saint-Lambert sokaklarinda.




Asagidaki kalabaligi gorup sasirdigimizda aslinda buralarin ne kadar tenha oldugunu biraz daha ilerleyince anladik. Havanin da guzel olmasinin etkisiyle herkes kendini sokaklara atmis ve yurumeyi bile imkansiz kilacak bir kalabalik olusmustu. Belcika'ya geldikten sonra bulundugum en kalabalik ortam burasiydi heralde. Saat altidan sonra sessizlige burunen Avrupa kentlerine alismaya calisirken bu kalabalik farkli geldi.











Araliksiz dort saat yurudugumuz bu gecenin sonunda Zeyneplerde bir yandan soluklanirken bir yandan da Turk Mutfagi uzerine derin bir sohbete daldik :))  Film gecemizi baska bir zamana erteleyerek bu keyifli gunun sonunda evimize donduk.







Comments

  1. Hepsi çooook eğlenceli görünüyor :) Ben en çok damalı atı sevdim ama herhalde :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cok eglenceliydi gercekten, sizi de bekleriz bir sonraki fuara :))

      Delete
  2. Bu renkli masalsı dünya pek güzel:) Siz de öylesiniz gülen yüzünüzle. Lunaparkları hep sevmişimdir o tehlikeli şeylere binmenin haricinde pamuk şekerler oyuncaklar harika ve tabi bir de atlıkarıncalar. Kocaman bir evim olsaydı bahçesine minik bir atlıkarınca koyardım sanırım:):) Sokaklardaki onca mum da ne kadar harika bir fikirmiş nasıl da aydınlatmış her yeri. İnsanların güruh halinde sokaklara akmalarına da şaşırmadım doğrusu öyle bir ortama kim dahil olmak istemez ki:) Daha nice güzel eğlenceli zamanlar geçirmeniz dileğiyle:) Bizim için de bol bol gezin eğlenin:) Fotoğrafları görünce biz de mutlu oluyoruz:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tesekkur ederiz canim :) Umarim bir gun kocamaaan bir evin ve bahcesinde de atlikarincan olur :)

      La Nocturne gercekten guzel bir festivalmis, ozellikle yuksek merdivenlerin boylu boyunca aydinlatilmasi cok etkileyiciydi, gelin birlikte eglenelim :)

      Delete

Post a Comment