Skip to main content

Cagri'nin eksili kofte corbasi ve ispanakli pasta :)


Bizim oralarda daha cok sulu kofte bilinir. Elbette bu sekilde yogurtlusunu da yapan vardir ama benim aklima kofteli corba denince ilk olarak sulu kofte gelir.

Cagri bilya kofte corbasi yapalim mi deyince de sulu kofteyi kastettigini dusunmustum ama istedigi biraz farkli bir corbaymis. Ben de bu corbayi yapma isini yemek yeme konusunda olmasa da yemek yapma konusunda usta olan esime biraktim ve sonuc gercekten cok basariliydi..

Bu terbiyeli, kofteli, yogurt corbasini denemek isteyenler icin once asagidaki malzemeleri karistirip, yogurup misket buyuklugunde toplar haline getiriyoruz.

Kofte icin :
  • 200 gr kiyma 
  • 2 corba kasigi pirinc (iyice yikanmis)
  • 1 yumurta
  • 1 kuru sogan (rendelenmis ya da rondodan gecirilmis)
  • Karabiber, tuz, nane (istenildigi kadar)
Bir tepsinin icine biraz un serpip biraz da ince kiyilmis maydanoz ekleyip uzerine hazirladigimiz kucuk top kofteleri koyup una ve maydanoza buluyoruz. Bunlar kenarda beklesin biraz :)

O arada tencereye 1 litre civarinda suyu koyup kaynatiyoruz, kaynayinca icine yine istege bagli olarak kup kup dogranmis patates, kirmizi biber ya da havuctan birini, birkacini ya da hepsini koyup 10 dakika kaynatiyoruz. 10 dakika sonra tepside bekleyen kofteleri de kaynayan suya ekleyip yarim saat kadar pisiriyoruz. 

Kofteler piser, patatesler, havuclar yumusarken corbanin terbiyesini hazirlayabiliriz. Yogurt , yumurta ve unu cirpip homojen bir karisim haline getiriyoruz. Kaynayan corbanin suyundan azar azar terbiyeye ekleyip hizlica karistirarak terbiyeyi kesilmeyecek sicakliga kadar ilistirdiktan sonra corba tenceresine ekliyoruz.

Terbiye icin :
  • Yarim su bardagi yogurt
  • 1 yumurta
  • 1 corba kasigi un
Corba terbiyesiyle birlikte bir on dakika daha piserken, uzerine dokmek icin tereyagda nane kizdiriyoruz.

Uzeri icin:
  • Tereyag
  • Nane
  • Tuz

Kesilmemesi icin en son tuzu ekleyerek afiyetle yiyoruz :)





Corbayi afiyetle tuketirken, ispanakli pastamizin kekini de firina verdik yemegin ustune yeriz diye. 

Ispanakli pastada tahmin edilecegi uzere ispanak tadi alinmiyor. Sadece antep fistikliymis gibi gosteren bir renk veriyor ve sonucta lezzetli bir tatli ortaya cikiyor.

Kek icin:
  • 1 su bardagi, yikanmis, cok az haslanmis suzuldukten sonra rondodan gecirilmis bir su bardagi ispanak puresi
  • 3 yumurta
  • 1 su bardagi seker
  • Yarim su bardagi yag
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardagi un
Krema icin:
  • Krema isteginize kalmis, ister kremsanti, isterseniz kendiniz pisirdiginiz bir krema ya da bunlarin karisimi da olabilir, vanilyali puding, sakizli muhallebi... agiz tadiniza hangisi uygunsa pastayi yaparken o kremayi kullanabilirsiniz.

Yumurta ve sekeri beyaz kopuk haline gelene kadar cirptiktan sonra diger kek malzemeleriyle (yag, ispanak, un, kabartma tozu, vanilya) karistirip hepsini cirpiyoruz. 
Yaglanmis ya da firin kagidi koyulmus tepsiye dokup 175 derece onceden isitilmis firinda her yeri pisene kadar pisiriyoruz. 
Pisen kek ilindiktan sonra kenarindan iki dilim kesip ayiriyoruz. Bu ayirdigimiz kismi ufalayip en sonda kekin ustune serpicez.
Keki tirtikli uzun bir bicakla ortadan ikiye kesip, bir katini tabaga yerlestiriyoruz, uzerine kremayi surup, ikinci kati da koyuyoruz ve uzerini de krema ile kapliyoruz. Kenara ayirip ufaladigimiz kek kirintilarini uzerine serpiyoruz. Pastamiz hazir, afiyet olsun :)













Comments

  1. Ellerinize sağlık.Pişirdiğiniz yemekler ve pastalar iştah açıcı:)))Özellikle ıspanaklı pastayı hemen deneneyecğim yavrularım...

    ReplyDelete
  2. Biz birazdan cayin yaninda yemeyi planliyoruz ispanakli pastayi, buyrun gelin hep birlikte yiyelim annecim :)

    ReplyDelete
  3. ananemin ekşili köftesini tarife dökeyim derken buldum bu iki harika tarifinizi.pasta harika görünüyor.fotografların herbirini kaydettim bilgisayara ki bir gün üşenmeyi bırakıp kalkıp yapayım diye :)
    elinize sağlık



    ReplyDelete
  4. Cok tesekkur ederiz :) Begenmenize sevindim, size de simdiden kolay gelsin ve afiyet olsun :)

    ReplyDelete

Post a Comment