Skip to main content

Iskoç haftasonu (Alden Biesen)



Gectigimiz haftasonu Alden Biesen Kalesinin yanindaki Iskoc Haftasonuna katildik. Bu yesil alandaki etkinlikte her kosede farkli bir Pipe Band ile Iskoc ezgileri dinleyebiliyorsunuz. Hemen hemen herkes kilt giymis gelmis, hem de butun aksesuarlariyla. Sadece cantasinin yuzlerce euro oldugu dusunulurse oldukca masraf yapmis olmalilar. 






Uykusuz'daydi sanirim, birisi ''Size de gayda calanlar biraz kafadan atiyormus gibi gelmiyor mu'' yazmisti :) Bu eglenceli yaklasima ragmen gorduk ki dusundugumuzden daha fazla ozen isteyen bir is. Surekli aletlerin kontrolleri ve ayarlari yapiliyordu.



Kurulmus buyuk cadirlarda Iskoc Dans Yarismalari duzenleniyordu.


Genis alanin cevresi ise kimisi Iskoc urunleri kimisi de farkli ulkelerden urunler sergileyen ve satan standlarla doluydu.





 















Her sey kontrol altinda :)


Kurulan cadirlarin bazilarinda bir seyler yiyip, icebiliyordunuz.












Fudge denen bir cesit Ingiliz usulu yumusak sekerleme satan stand benim ilgimi en cok ceken kisimlardan biriydi :)



Guinness gibi her yerde bulabileceginiz biralarin yaninda , kolay bulunmayan ciderlari da bu etkinlikte bulabildik. Ingiltere'de Bulmers denemistik, buradaki tercihimiz Adam's Apple oldu. 



Buyuk Britanya'dan diger yazilar:


















Comments

  1. Canım yine pek güzel bir post olmuş. Ben de o şekerlemelere ve kek görünümündeki o kocaman kat kat şeye bayıldım. O herhalde şekerleme değildi dimi :) Birayı severim. Değişik tatları denemeyi de severim. Biz zaten karı koca enteresan tatları denemek konusunda uçuğuz biraz:):)Burada öyle çok alternatif yok deneyecek ama yine de gittiğimiz yerlerde sizin gibi denemeler yapıyoruz:) severek:)
    Kıyafetlerini çok severim zaten iskoçların ve gayda'nın sesini de seviyorum. Hele o bol yeşillikli tepelerde fonda müzik masal gibi oluyor. Kalkanları da çok sevdim. Baştaki sarı kırmızı siyahlı Fleur de lis sembollü olan benim için yapılmış sanırım. Ben de tadilatını yaptırdığımız evimizin neredeyse her yerine bu sembolden koyacağım kafayı yedim:)Boyanmamış olanlarından alıp da kendim boyamak da isterdim doğrusu:) Çocukluğumdan kalma ahşap bir kılıcım var hala durur onun yanına belki bir tane bundan yaparım ilerde:)
    Sevgileeerrrrrr

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tesekkur ederim Tugbacim, cok mutlu oluyorum yorumlarini okuyunca :)

      O kek gorunumundeki kocaman kat kat sey bir cesit ginger bread, tamamen dogal urunlerden yapilmis ve seker icermiyor, buyukannelerinizin zamanindaki gibi yazmislar ustune :)

      Ben de bir yere gitmeden mutlaka arastiriyorum, oraya ozgu ne var, ne yemeden, icmeden donmemeli diye ..

      Ev islerinde kolay gelsin, eminim cok daha guzellesecektir eviniz..

      Opuyorum :)

      Delete
  2. şekerlemeler çok çekici ve kek gibi olan bana tahin helvası gibi geldi.. bak tubiş ikimizde onlara takılıp kalmışız :D olsada yesek tadına baksak :))))

    fotoğraflar ve anlatımın çok güzel.. geleneklerini böyle yad eden unutturmayan topluluklara bayılıyorum..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cok tesekkur ederim, boyle guzel yorumlar cok mutlu ediyor :))

      Daha cok Noel zamani yapilan zencefilli kurabiyelerin kek hali o kat kat olan sey, arasinda da marzipan var.

      Evet biz ulke olarak ne yazik ki kendinden farkli olan herkesle, her seyle kavga halinde oldugumuzdan, degerlere sahip cikmak pek kimsenin aklina gelmiyor :(

      Kış mevsiminde bol bol yapiliyor buralarda zencefilli kekler, kurabiyeler, buyrun gelin Tugba ile, beraber yiyelim :))

      Delete

Post a Comment