Skip to main content

Zeus Magarasi..



Zeus Magarasi Dilek Yarimadasi girisinin hemen sol tarafinda bulunuyor. Girisi ucretsiz ama buraya ait ozel bir park yeri yok. Hemen onundeki bir kac arabalik park yerine ya da yol kenarina park etmeniz gerekiyor.

Magaranin girisi kaygan taşlik alandan olustugundan buraya gitmeyi dusunurseniz fazla kaymayan bir ayakkabi giymenizi oneririm. 


Magaranin Zeus'un yuzunu andirdigi soyleniyor. Magaranin icindeki 10-15 metre derinligindeki su orada bir havuz olusturmus. Her ne kadar suya girmek yasak yazsa da, suda bir suru insan gormek mumkun. Agaclara bir seyler baglamak da yasak ama Dilek yarimadasindaki bu magaranin girisindeki agaclara bir suru dilek bez parcalari da baglanmis.

Bunlar o kadar onemli degil de, guzel bir sekilde korunsa harika bir doga parcasi olacak bu magara ne yazik ki, copten gecilmiyor. Bir agacin altindaki kocaman, uzun beyaz tuylu yaratigin kuflenmis misir kocani oldugunu anlamamiz fazla uzun surmedi, gerisini siz hesap edin. Yine de inanilmaz sayida ziyaretci aliyor bu yer, gelenin gidenin haddi hesabi yok.




Mitolojide Goktanrisi Zeus'un, kardesi Denizler tanrisi Poseidon'u kizdirdiginda , Poseidon'un uclu yabasinin gazabindan kacip, sakinlesmesini beklemek icin bu magaraya sigindigi ve burada dinlenip, yikandigi soylenir.












Comments