Skip to main content

Cumalikizik sokaklari..


Cumalikizik Uludag eteklerinde kurulmus Osmanli mimarisine sahip evleriyle 700 yillik sirin bir köy. Ne yazik ki Kinalikar dizisinden sonra populer olmus ve ticari bir panayir yerine donusmus. 
Yine de tasli yokus yollarda dolasip, sayisiz kahvalti mekanlarindan birinde kahvalti yapip, koy halkinin sattigi el islerinden, ekmeklerden, recellerden alip yarim gununuzu burada gecirebilirsiniz. 





















Comments

  1. bir dahaki sefere birlikte kahvaltı yapalım Cumalıkızık'ta:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Olur canim, ben ellerimle de kahvalti hazirlarim ki sana :)

      Delete
  2. Cumalıkızık'a gideli birkaç sene oldu. Yine bir tatil zamanımızda eşimin bursadaki arkadaşlarını ziyarete gittiğimizde bizi götürmüşlerdi. Oraya bayılmıştım. Fotoğraflarda da çok güzel yansıtmışsın havasını. Direk ilk işim dut reçeli almak olmuştu diye hatırlıyorum ev yapımı:) Böyle yerleri oldum olası severim şirince gibi mesela orası da ayrıca güzeldir. Yine de tabi bazı durumlarda reklam kokan hareketler insanı üzüyor. Olsun oraya ve insanlarına da katkısı oluyorsa ne mutlu. Cumalıkızık'taki kapıları unutamam. Bir çok kare çekmiştim en sevdiklerimi de orada çekmiştim eminim sen de görmüşsündür o kapıları. Hızlıca dolaşmayı sevmiyorum böyle yerleri, sindirmek, havasını içime çekmek ve her bir detaya derinlemesine bakmak hoşuma gidiyor. Ama tatillerde her şeyi freni patlamış kamyon tadında yaşıyoruz biz ne yazık ki zaman kısıtlamaları olduğundan. Burada çok telaşa kapılmamıştık çok güzel bir çay bahçesi gibi bir yerde dinlenmiştik ağaçların altında orayı hiç unutmuyorum. Keşke şimdi burada olacağıma orada kuş sesleri eşliğinde çayımı yudumluyor olabilseydim:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tesekkurler Tugbacim,

      Sirince'ye de gitme firsatimiz oldu bu tatilde de, bir suru sey tasidik zaten Turkiye'den buraya :)

      Cumalikizik da, Sirince de cok sirin yerler gercekten, zaman yettigince gezdik biz de oralari.

      Gozlerini kapatip oralardaymissin gibi yudumla cayini bence keyifle :))

      Delete

Post a Comment