Skip to main content

Yunan adalari - Santorini




Ikinci gun sabah erken saatlerde Santorini'deydik. Iki onemli kismi var bu adanin. Biri dunyadaki en guzel gun batiminin izlenebildigi ve gunes battiktan sonra adanin yuksek yerlerinden gun batimini izleyen herkesin alkisladigi Oia kasabasi, digeri de adanin baskenti konumundaki Thira kasabasi.

Gemiler genellikle Thira'nin alt kismina demirliyor. Adaya ulastiktan sonra Thira kasabasina cikmak icin 3 yol var, 600 kusur genis basamagi yuruyerek cikmak, teleferik kullanmak ya da katirlarla cikmak. 

Santorini'nin Atlantis olduguna inaniliyor. Yanardag patlamasi sonucu adanin bir kismi denize gomulmus, adanin sekli icin hilal seklinde dense de su anki sekli bana yavru bir dinazoru andiriyor :)
Adadaki bazi kumsallar bu patlamalar nedeniyle siyah kumlarla kapli. Adada ayrica Volkan turlari duzenleniyor. Volkan en son 1950 yilinda patlamis halen de aktif oldugu soyleniyor. 

Santorini'de yolda yururken fistik ve sarap ikram ediliyor. Cunku corak gorunen adada en cok fistik ve uzum yetistiriliyor. Uzumler bizdekinden farkli olarak yerde yetisiyor ve kis mevsiminde iki ay icinde yagan yagmur disinda sulanmiyor. 
Winsanto denilen tatli sarabi meshur bu adanin, cok guzel bir tadi var. 

Yunanistan'in bir cok yerde gorebileceginiz mavi-beyaz fotograflarinin cogu bu adada cekilen goruntuler. Biz ozellikle Oia kasabasina bayildik. Beyaza boyanmis evler ve daracik yollarin arasinda kaybolmak cok keyifli. Denize tepeden bakarak ucunun nereye varacagi belli olmayan merdivenlerden bir asagi bir yukari dolasmak gezilerimizdeki en guzel tecrubelerden biriydi. 




























Comments

  1. sevgilimle balayına santoriniye gidelim gibisinden hayallerimiz var uzun zamandır. görünce evet evet gideim dedim yine. süper fotolar çekmişsiniz. yine patlamadan biz de gidebilsek bari:)

    ReplyDelete
  2. Suyu kaynamaya baslamis diyorlar yanardagin, elinizi cabuk tutun bence, ne olur ne olmaz :D

    Biz de asıl balayi icin Venedik planliyoruz ama daha oraya gelmedi sira :)

    ReplyDelete
  3. Merhabalar

    Bir arkadaşım geçen ay Santorini hakkında bir dergiye yazı yazdığında keşfetmiştim.
    Çok detaylı,açıklayıcı bir yazıydı.
    Sizin fotoğraflarınızı da görünce mutlaka gitmeli, dediğim yerler listesine eklendi
    İnşallah en yakın zamanda gidebilirim diye dua etmeli:)

    ReplyDelete
  4. @Ays

    Merhabalar ve hosgeldiniz :)

    Fotograflari begenmenize sevindim, dilerim en yakin zamanda oralari gorme firsatiniz olur.

    Bu defa kisa kisa oldu gezilerimiz ama Santorini ve Mykonos bizim icin de tekrar gorulesi, biraz daha uzun sureli kalinasi yerler listesine eklendi :))

    ReplyDelete

Post a Comment