Skip to main content

Oktoberfest..


Oktoberfest Almanya'nın Bavyera eyaletinin Münih kentinde her yıl Eylül ayının son günleri ve Ekim ayının ilk günlerinde düzenlenen bir festival. Ilk olarak 1810 yılında dönemin prensi Ludwig ve prensesi Therese’nin evlilik yıldönümünu kutlamak için başlatılmış.

Festival, genellikle Almanlarin kısaca “d’ Wiesn” ya da “d'Waasn”  dedigi Theresienwiese (Therese Alanı) isimli yerde binlerce kisinin sigabilecegi devasa cadirlarda yapıliyor. 

Festivalin temasi bira ve festival geleneksel olarak her yil Münih Belediye Başkanının büyük bir ahşap bira fıçısına çeşme çakması töreni ile başliyor, Almanlar bu eyleme “O'zapft is!” (Bavyeraca: “Çeşmelendi!”) diyorlarmis.


Bu festivalde Almanlar geleneksel kiyafetler giyiyorlar.





Bu kutlamalar için özel olarak bir Oktoberfest birası hazirlaniyor. Bu bira hem tat hem de alkol bakımından koyu renkli ve daha sert ve Maß denen bir litrelik özel bardaklarda sunuluyor. 
Oktoberfest sadece Almanya'da degil Turkiye dahil baska ülkelerde de kutlaniyor. Biz de cuma aksami Tongeren'deki Oktoberfest etkinligine katildik. 



Bira ficisina cesme takilmasiyla toren basladi, geleneksel kiyafetler giyen orkestra uyeleri bol bol Alman ezgileri caldilar. Daha cok Alman yiyeceklerinden olusan bir de yemek bufesi vardi ve tabi bol bol bira. 
Fotograf makinesini goturmedigimizden o gece fotograf cekemedik. Buket'in cektikleri ani olarak kaldi bize :)


Comments

  1. Çok iyi, ben de gitmek istiyorum Oktoberfest'e, yöresel kıyafet giymeleri çok güzel bir görüntü oluşturuyordur eminim. Almanya'yı baştan sona gezme fikrimiz var eşimle. Münih'e gitmiştik, Friser diye bi kasaba, o kısım bile etkileyiciydi.

    ReplyDelete
  2. Almanya'nin bazi kentlerine bir saat uzakliktayiz, genelde oralara gidiyoruz gunubirlik ama Munih uzak kaliyor biraz, en azindan gunubirlik ziyaretler icin :D

    Oktoberfest'i de orada tecrube etmek lazim aslinda ama seneye gideriz diye diye erteleniyor hep, buradaki diger arkadaslarimizin durumlari da genelde boyle :)

    Burdayken bile keyifliydi, orada daha da guzeldir eminim, gitmek gerek.. Dilerim en yakin zamanda bu gezi fikrinizi gerceklestirirsiniz :)

    ReplyDelete

Post a Comment