Skip to main content

Sonbahari ugurlarken..



Her yerde yavas yavas christmas hareketliligi baslarken, sonbaharin guzelliklerinin de tadini cikarmak cok guzel. Dogadaki degisiklikleri gozlemlemek, dokulen yapraklari hisirdata hisirdata uzun yuruyusler yapmak, battaniyenin altina kivrilip sicak bir cay ya da kahve esliginde kitap okumak, film izlemek... Onumuzdeki gunlerde yazmayi planladigim bir yil sonu yazisi var ama oncesinde hem son haftalarin notunu duseyim hem de yazinin sonunda bir kitap tavsiyesinde bulunayim istedim.

Yil sonuna yaklasirken kisa hazirlik yapan baskalari da var bahcemizde :)




Hava sartlari izin verdikce bisikletle gezmek de ne hos..


Gectigimiz haftalarda misafirlerimiz vardi, onlarla da bol bol gezdik, keyifli zamanlar gecirdik :)





31 Ekim gecesi köyümüzün geleneksel Halloween yuruyusune katildik. 


3 kilometrelik bir yuruyus boyunca 4 tane tunelden gectik. Yuruyus yolu boyunca gectigimiz sokaklardaki evler de Halloween'e uygun sekilde suslenmisti(!) Parkur boyunca yiyecek icecek standlari vardi, Halloweenin simgesi bal kabagi corbasi da ucretsiz dagitiliyordu. 



Katilimcilarin gorusu bu seneki yuruyusun simdiye kadarkilerin en iyisi oldugu seklindeymis. 2200den fazla kisi katilmis, kucucuk yerde bu kadar fazla katilim olacagini beklemiyorduk, parkur da bekledigimizden cok daha iyi hazirlanmisti. 


Dunyanin en kucuk sehri Durbuy'da,  bir onceki yazida bahsettigim Kevie'de ve Maastricht'te Geocaching yaptik.








Maastricht'teki cachelerden biri 3200den fazla favori almisti, cevredeki gordugum en yuksek favori sayisina sahip cachelerden biriydi ve gercekten de guzel dusunulmus bir cacheydi.



Yazinin en taze haberi de az once elime ulasan bir kitapla ilgili :)

  

 Blog dunyasinda diger bir cok seyin yaninda ozellikle kitap deyince bir cok kisinin aklina ilk gelecek  bloglardan biri Leylakdali'dir herhalde. O yuzden Leylakdali Nurşen ablanin kitabinin 20 Ekimde ciktigindan cogu kisinin haberi olmustur bile. 


Ankara'da gorustugumuzde 2Balik1Kedi Esra ile Nurşen ablanin tatli anlatimini dinlerken keske kitap cikarsan da okusak dedigimizde mutfakli, anili bir seyler uzerinde calistigini soylemisti ama hazirliklarin ne asamada oldugunu bilmiyorduk. Kitabin ciktigini duyunca cok sevindim, ulasip ulasmayacagindan bile emin degilken jet hiziyla(birkac gun icinde) bugun imzali olarak elime ulasinca daha da cok sevindim. Tekrar cok tesekkur ederim Nurşen ablacim. Henuz okumadan bu kadar anlattim, heyecanlandim ama sahsen ya da blog araciligiyla az cok seni taniyanlar kitabina okumadan bile neden bu kadar guvendigimi anlayacaklar ve hak vereceklerdir :)  


Goodreads linkini de suraya birakayim:




Comments

  1. Ayyy kitabım çok havalı poz vermiş yav, pek sevdim. Bu post da benim postum olmuş neredeyse :) Şımardım. Yasemencim çok sevindim, işin esası posta ile yollamak pek içime sinmemişti, demek ki fazla özenmeyecek akışına bırakacaksın işler daha kolay yürüyor. 5 günde gitmiş ya inanamadım, Türkiye'de bile haftalar sürdüğü oluyor. Mina'ya İskenderun'dan Ağustos'ta bir kart attım hala gidecek Ankara'ya :) Umarım içinde yazanları da severek okursun. Seni her gördüğümde yüzüme bir gülücük konuyor, canım benim. Sizin de yüzünüz hep gülsün, Çağrı'ya ve sana çok sevgiler...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kitabin gercekten cok havali gozukuyor Nurşen ablacim, yapraklar bile gercek degil de photoshop gibi durmus ustunde :) Ben de bu kadar erken beklemiyordum, sevindim hemencecik ulasmasina, okumaya basladim bile, aramizda uc bes yas fark olsa da kendi cocuklugumu okuyormusum gibi, her sey cok tanidik, pek sicak, pek tatli:) Biz de sevgiler, selamlar gonderiyoruz..

      Delete
  2. Leylakdalı severek takip ettiğim bloglardan ve evet kitabının çıktığına ben de çok sevindim. Kitaplar konusunda tavsiyelerini sevdiğim bir kişinin kitabını okuyacağım için heyecanlıyım ben de. Yolu açık olsun inşallah ♥

    Gece yürüyüşü ne de güzel olmuş, cadılar bayramı süslemelerine bayılıyorum :) Çok eğlenceli ♥

    Yine enerjinizle içimi açtınız, kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum ♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cok tesekkur ediyoruz ♥ Gece yuruyusu cok guzeldi ama fazla fotograf cekmedim, isik ve sis oyunlarinin hakkini vermeyecek ya karanlik cikacak ya flasla anlami olmayacak diye. Gercekten cok ugrasmislar, ozenmisler butun bahceler, sokaklar cok guzel suslenmisti.

      Senin de ozellikle film yorumlarin cok eglenceli oluyor Sebo, senden de bir film bekleyebilir miyiz acaba, ne dersin? :D

      Kocaman opucukler..

      Delete
  3. Sonbaharı uğurlamak bile hüzünlü. Fotoğraflarınız eşliğinde baharın tüm zamanlarına eşlik ettim. Blog arkadaşımızı kitabından dolayı tebrik ederim. Paylaşım için teşekkürler. Sevgilerimle...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Guzel yorumunuz icin ben tesekkur ederim :) Sonbaharin kesinlikle huzunlu bir havasi var ve huzun sonbahara cok yakisiyor.. Nurşen abla adina da tesekkur ederim, dilerim kitabin okuyucusu, seveni bol olur.. Sevgiler, selamlar..

      Delete
  4. Ne kadar güzel ;dönüp dönüp bakasım geldi , okuyasım geldi Yasemen ' ciğim .Çok sevdiklerim; Sevgili öğretmenim ve sevgili ailesi burada ,çok sevdiğim blog dostum Leylak Dalı ve güzel kitabı burada...Ve sen dünya tatlısı Yasemen ,çok sevgiler ve selamlar...😘💜

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cok tesekkurler, cok mutlu oldum :) Misafirlerimiz ve kitap surprizi gercekten cok iyi geldi bize :D Bizden de kocaman sevgiler, selamlar 😘

      Delete
  5. Yasemen, seni görmek kararmış bulutları dağıtıyor güneş açtırıyor yüzümde.. Hep iyi geliyorsun bana. Bugün battaniyenin altında bir şeyler okurken aklıma geldin birden, "acaba yeni yazıları var mıdır" diye hemen bilgisayarı aldım elime. Ah nasıl mutlu oldum.

    Ayrıca Nurşen Ablanın kitabından da haberim yoktu. Ona da öyle sevindim kiii, senden öğrenmiş oldum. Çok zaman olmuş ama, iyi ki yazmışsın. Ben de hep içimde "keşke kitap yazsa" diye geçiriyordum. Yazmış, harika bir haber bu.

    Her günün çook keyifli geçsin, o güzel yüzün hep gülsün Yasemen..
    Sarıldım sana sım-sıkı.

    ReplyDelete
  6. Ben de ara ara kontrol ediyordum blogunu, sonunda bugun yeni gune notunu okuyabildim, keske daha sık yazsan ;)

    Pek tatli yorumun icin cok tesekkur ederim :) Nurşen Ablanin kitabina ben de cok sevindim, bekliyordum ondan bir seyler yazmasini, sonunda cikti kitap.

    Kocaman opuyorum seni..

    ReplyDelete

Post a Comment