Skip to main content

İzlanda Gezisi- Bambaska bir gezegende gibi hissetmek 🌎🌋🏞️🏝️🌊


Bir kac gun once bir haftalik Izlanda gezisinden donduk.



Bu bir hafta o kadar dolu doluydu ki ve o kadar buyulendik ki sicagi sicagina yazmak istedim. 


Izlanda yazilari gezi rehberi tarzinda yazilar olmayacak, sadece gun gun neler yaptik, nereleri gezdik ondan bahsedecegim. 


Yine bol bol fotograf olacak. Orada gecirdigimiz her gun icin ayri bir post paylasacagim. 


Gitmeyi planlayanlara, onlari ne gibi guzelliklerin bekledigi konusunda motive etmek icin biraz da :)


Bu yazidaki fotograflar Izlanda gezisiyle ilgili genel bir fikir verebilir. 🤗


Teorik bilgileri internette bulmak zaten artik cok kolay. 


Onun disinda nasil gidilir, ne zaman gidilir, gezilecek yerler, nerde kalinir, ne yenir, ne icilir vs gibi bir cok turistik soruyu internetten arastirmak gerekiyor. 


Herkesin ayiracagi zaman ve donem, konaklama sekli, gezilecek rotalar vs. farkli olacagindan gezi plani vermek cok da yararli olmazdi.


Once gezi oncesinden, planlama asamasindan bahsedeyim biraz.


Uzun zamandir aklimizdaydi Izlanda'yi gormek. 


Schiphol'den uc saatten daha kisa suren bir ucusla bambaska bir cografyaya ulasacak olma fikri heyecanlandiriyordu bizi. 


Bu kadar yuksek beklentiyle gidip, beklentilerimizin de cok ustunde bir dunyayla karsilastik. 


Arastirma ve planlama isine aylaar aylaaar oncesinden basladik. 


Adada turizm yeni yeni canlaniyor, hem bu yuzden hem de adanin cografi sartlarindan dolayi adanin cok buyuk bir kisminda yerlesim yok.


Neden yaz donemini sectik? Hic gunduz yasanmayan 'Polar Night' tecrubesini Tromso'da yasamistik. Bir de hic gece yasanmayan 'Midnight Sun'i tecrube etmek istedik. 


Surekli gunduz olmasi, gunesin hic batmamasi gezerken size zaman acisindan cok buyuk bir ozgurluk sagliyor. Gece saat ikide gezmekle oglen saat ikide gezmek arasinda bir fark yok. 


Bir de Izlanda'nin kış doneminde hava sartlari ve cografyasindan dolayi zorlayabilecegini dusunduk ve yaz sezonunun baslangici olan haziran ayini tercih ettik. 


Haziran olmasina ragmen orada oldugumuz sure icinde kar da gordugumuzu belirteyim.


Oncelikle gezmek istedigimiz rotayi belirledik. Biz Ring Road denilen adayi cevresinden gezebilecegimiz bir rota sectik. 


Kisitli surede Reykjavik civarinda kalip, gunubirlik Guney Izlanda turlari ve meshur Golden Circle turunu yapabilirsiniz. Yine cok keyifli olacaktir. 


Ama vaktiniz varsa adanin dogusunu ve kuzeyini de planlara ekleyin derim, cunku bizim en cok sevdigimiz kisim turistik guney rotasindan cok adanin kuzeyi oldu.


Rotayi belirledikten sonra kalacak yerleri ayarladik. 


Gunde ne kadar kilometre yapariz, gezilecek yerlerde ne kadar zaman harcariz gibi konulari kabataslak planlayip bulabildigimiz yerlerde kalacak yerlerin rezervasyonlarini yaptik. 


Ada cok cok pahali, o yuzden geziyi daha hesapli yapabilmek icin bu planlamalar cok onemli. 


Cok fazla otel zaten yok, daha cok konuk evi tarzi yerler. 


Kaldigimiz yerlerle ilgili ayrintilardan onumuzdeki yazilarda bahsedecegim.


Ucak bileti ve arac kiralama asamalarini da bu arada tamamladik. Son olarak da yanimiza neler alacagimizi planladik. 


Yazin dahi gitseniz mutlaka su ve ruzgar gecirmeyen mont, su gecirmeyen tercihen biraz yuksek, bot tarzinda yuruyus ayakkabisi ve yine su gecirmeyen yagmur pantalonu ilk tavsiye edeceklerimin arasinda. 


Havanin cok kisa surede degisebilecegini goz onune alarak bir kac kat, terletmeyen ve hizli kuruyan termal kiyafetler hayat kurtarici olabilir. 


Surekli o katlari giyinip, soyunacaksiniz cunku. Bir de tabi mayo, bikini ve havlu. Bu konuya da daha sonra deginecegim. 


Kiyafet, ayakkabi vs disinda yanimizda bolca hazir yiyecek goturduk. 


Hem mecbur kaldiginizda hayatta kalabilmek icin hem de diger her sey gibi yeme icme de cok pahali oldugundan disarida yemek zorunda kalmamak icin. 


Bununla ilgili tavsiyeleri arastirma sirasinda okudugum Hollandaca bloglarda gormustum. Gercekten yanimiza aldigimiz yiyecekler cok isimize yaradi. Dopper siseleri de oyle, cunku adada cesme suyu iciliyor ve cok lezzetli. Nehirlerden doldurup dahi icebilirsiniz. Hazir su alsaniz da zaten cesme suyunun paketlenmis haline para odemis olacaksiniz.


Gezi planimiz, ucak biletimiz, kiralik aracimiz, kalacak yerlerin rezervasyonu, valizlerimiz ve biz haziriz. 


O zaman simdiye kadar gezdigimiz yerler arasinda en keyif aldigimiz, en sevdigimiz yerler listesine ilk siralardan giris yapan hala etkisi altinda oldugumuz Izlanda gezimize gecebiliriz. :)







Comments

  1. Zaten en merak ettiğim yerlerdendi, fotoğraflarla daha da merak eder oldum :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Handan topla ailenin diger uyelerini, bir motivasyon konusmasi, sonra da ver elini Izlanda, coook seveceginize eminim. 💃

      Ben de cok merak ediyordum. Hani dogasiyla fantastik, biraz Yeni Zelanda tadinda ama o kadar uzak degil, hatta Turkiye'den daha kisa surede ulasabiliriz, aslinda gitsek ne guzel olur, gideriz belki bir gun, onumuzdeki sene gidelim mi ki, ben yavas yavas arastirmalara baslayayim, gitmeyi dusunursek hazir olur derken derken bir bakmisiz ucak bileti aliyoruz. 😄

      Bu arada yurumeyi seviyorsun diye sunu da ekleyeyim. Deli gibi, cilginlar gibi yuruduk, gelecek yazilarda gorursun zaten. Uzuuun zamandir uzerime yapisan kilolar vardi, yok bir turlu o tartida eksildigini goremiyordum, ustumde zaten bir hafifleme hissedemiyordum.
      Cogu odemdir buyuk ihtimalle ama gezi oncesi ile sonrasi arasinda 4 kilo fark vardi tartida. Su son 2-3 gundur fotograf duzenlemekten surekli oturdugum icin o acigi kapatma yolunda gibiyim ama daha hafiflemis hissediyorum o da yeter bence. 🙃



      Delete
  2. harika bir gezi yazısı bizi bekliyor resimler nefis anlatım da öyle devamını heyecanla bekliyorum...sevgilerimle...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cok tesekkur ederim, dilerim keyif alarak okursunuz :) Sevgiler gonderiyorum..

      Delete
  3. Gerçekten muhteşem bir yer. Her zamanki gibi sizin fotoğraflar da şahane:D TL'nin kaybeden değeriyle bizim için artık gitmesi çok çok zor yerler oldu biz de böyle fotoğraflardan bakmakla yetineceğiz artık:(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cok tesekkurler 🤗 Sen de cok guzel geziyorsun bence, dilerim devami da gelir hep :)

      TLnin deger kaybetmesi gercekten cok can sıkıcı. Mesela Izlanda cok pahali bir ulke ama ona ragmen ucak bileti, arac kiralama, benzin, yeme icme, konaklama, ufak tefek alisverisler vs hepsine odedigimiz miktar Turkiye'de yasayan birinin Turkiye'deki her sey dahil otele odedigine kiyasla cok daha az aslinda. Ama cevirme faktoru girince para pul oluyor gercekten. Gerci Turkiye'de TL ile harcama yaptiginda da hayat acayip pahali. Umarim bu durum degisir bir an once, gercekten yazik oluyor :/

      Bir gezi planlamayi dusunur de nereye gitsem ki diye kararsizlik yasarsan Izlanda'yi degerlendirilecek yerler arasina koy bence, pisman olacagini sanmiyorum 😄

      Delete
  4. of off ne güzel kareler öyle :)

    ReplyDelete
  5. Harika yerler herkese nasip olmaz keyfini çıkartın :)
    Bloğunuzu takip ettim . Sizi de bloğuma beklerim. Teşekkürler

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tesekkurler, hos geldiniz :) Blogunuzu ziyaret edecegim.

      Delete
  6. Fotoğraflar inanılmaz görünüyor. Gezmek için İzlanda aklıma gelmezdi ama bu fotoğraflardan sonra oraları görmek istedim. Yazının devamını merakla bekliyorum.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tesekkurler Şule, ne guzel oyleyse ☺️

      Onceleri bize de sanki dunyanin bir ucunda ulasilmaz bir yermis gibi gelirdi, hem de nasil bir yer olduguyla ilgili fikrimiz yoktu, merak edip de arastirmamistik bile.

      Sonra karsimiza cikan cok begendigimiz fotograflarin, videolarin Izlanda'dan oldugunu, izledigimiz filmlerdeki, dizilerdeki "boyle yerler gercekten var mi, yoksa efektle mi yapiliyor acaba" diye dusundugumuz sahnelerin cogunun Izlanda'da cekildigini gordukce ilgilenmeye basladik bu ulkeyle. Sonrasi malum :)

      Dilerim sen de gider ve cok keyif alacagin bir gezi tecrubesi yasarsin 🤗

      Delete
  7. Muhteşem yerler ve fotoğraflar. İzlanda küçük oğlu ve benim hayalimiz Bir gün oradaki şelaleleri gezeceğiz diyoruz bakalım. Ah şu bütçe meseleleri olmasa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tesekkurler ☺️ Dilerim hayaliniz gerceklesir ve oyle olacagini hissediyorum. Selale severler olarak buyuleneceginize eminim 🤗

      Delete

Post a Comment