Skip to main content

Ortaya karışık :)


Kiyafet olarak henuz t-shirt moduna gecemedik daha. Yine de arada gunesli havalarin keyfini cikarabiliyoruz. Koyumuzdeki yuruyus yollari bu mevsimde de guzel manzaralar sunuyor.




Sadece yuruyus degil bisiklet sezonu da acildi. Bisiklet sporu buralarda Turkiye'de futbol neyse o desem yeridir. Hem teoride hem pratikte cok populer. Unlu bisikletcileri, kim hangi sene hangi yarisi kazanmis, ne odulu almis, hangi alanda, kac kmlik turlar yapmis, herkes hepsini biliyor ve bir cok kisi bu sporu kendi de yapiyor. 

Kafelerin bir cogu bisiklet dostu olarak adlandiriliyor, bisiklet yollari guzergahinin uzerinde oluyorlar, bisiklet park yerleri var. Insanlar ozellikle pazar gunleri gruplar halinde kilometrelerce bisiklet suruyorlar ve bu kafelerde mola verip bira iciyorlar. Sadece gencler gelmesin akliniza, 80-90 yasindaki teyzeler, amcalar da bisiklet uzerinde hep.

Bizim evin konumunu bir cok acidan cok seviyorum, bir cok etkinligin evin onundeki alanda yapilmasi da bunlardan biri. Bir festival, bir etkinlik oldugunda yolun karsisindaki park alanina cadir kuruluyor katilimcilar icin, yiyecek icecek standlari oluyor, biz evin ve bahcenin konforunda izleyebiliyoruz bu etkinlikleri. Bu bisiklet yarislari da olabiliyor, Halloween etkinligi de ya da elma suyu sıkma gunu ya da cicek satisi vs butun sezon boyunca bir seyler duzenleniyor. 


Bu etkinliklerden biri de Marcus Processie. Bereketli bir tarim yili olsun diye traktorler kutsaniyor. Ciftciler ailecek kucuklu buyuklu traktorlerine binip gecit yapiyorlar ve evin karsisindaki cadirda bira molasi verip kutsama isleminden sonra da yine buraya gelip gec saatlere kadar egleniyorlar. Bu fotograf onceki senelerden, bu sene Marcus Processie'ye katilmadik.


Cunku Turkiye'den misafirlerimiz vardi, babam ve kardesimle gezdik, dolastik, yedik, ictik, muhabbet ettik, cok guzel bir hafta gecirdik :)


Mahir'in saclari da yavas yavas yola girmeye basliyor, onun yeni ev arkadaslari var bu sene, tatli bir ordek cifti. 






Bahceden bahsetmeye gecmeden once Eurovision ile ilgili bir seyler yazayim buraya. Belcika'nin Eurovision adayi Blanche ile ilgili bir cok haber vardi son gunlerde. Belcika'nin da yarisacagi ilk yari finalde sadece Portekizli adayin ingilizce disinda bir dilde sarki soyleyecegi yaziyordu. Yakin zamanda Portekizceye hayranlik duyup gece treniyle Lizbon'a giden bir roman kahramaninin izinden Lizbon'a gittigimiz icin sempatik geldi bu aday. Eurovision sarkilarinin hic birini dinlemeden (Belcika haric, radyoda duymamak mumkun degil) Cagri'ya ''Tamam dedim, ben adayimi sectim, Portekiz favorim.'' :) 

Gectigimiz gunlerde Cagri is icin Norvec'teydi. Onun orda oldugu aksamlardan birinde ilk yari final vardi. Ikimizinde ayni anda izleyebilecegi bir sey oldugu icin izlemeye basladik, ben evde o Norvec'te otelde. (Yillar once Beytepe'de kampuste birlikte bir Eurovision daha izlemistik, Sertap Erener'in sarkisi birinci olmustu.) 

Portekizin tanitim videosuna sira gelince, Cagri beni aradi, bir kac hafta once gezdigimiz yerler vardi cunku tanitim filminde. Lizbon yazilarinin birinde bahsettigim kitapcida ve sari tramvayda geciyordu. Iki dakika sonra benim jeton dusunce ben onu aradim. Cunku biz o kitapcidayken bir cekim vardi, kameralar, mikrofonlar genc bir cocugu cekiyorlardi, biz de Portekizli bir unluyle roportaj ya da belki bir dizinin sahnesini falan cekiyorlar herhalde diye dusunmustuk. Kocaman fotograf makinesiyle rahatsiz etmeyelim diye uzakta durmaya calistik cekim ekibinden ama fotograflara kenardan koseden girdiler bir sekilde. O genc cocuk meger Salvador Sobral'mis. 

Sarkiyi dinleyince ''dinlemeden favori secmem bosuna degilmis, dinledikten sonra da favorim bu sarki'' diye dusundum ama Eurovision puanlama olarak sadece muzikal kriterlerin degerlendirildigi bir yarisma olmadigi icin yari finali gecebilecegine bile supheyle baktim. (Ikinci favorim de Moldova idi bu arada, o nasil sarki, o nasil dans :))

Farkinda olmadan Cagri ile totem yapmis olduk herhalde, once Sertap Erener sonra Portekiz. Sarki gercekten guzel bu arada, dinlemediyseniz bir bakin.


Bahceye gelince once lalelerimiz acti. 







Yabani ciceklerin de bambaska bir guzelligi var.








Daha once bahsettigim zambaklar kendilerini aştılar, toprak altinda cicek acanini da gorduk bu sene, hamam bocegi dayanikliligi var sanirim bu nergislerde :)





Daha guller tomurcuk halindeyken, henuz hic biri acmamisken, on taraftaki yaban otlarini temizliyordum, burnuma buram buram gul kokusu geldi. Kokuyu takip edince buldum, meger arka tarafta bir sari gul acmis kocaman.


Ev sahibi bahcede bir takim degisiklikler yapiyor, ozellikle orta bahce tamamen degisecek. Orda kendiliginden cikmis sanirim succulent cinsi cicekler vardi cimlerin arasinda, onlarin bir kismini da saksilara aldim. 




Diger cicekler de yavas yavas uyanmaya basladilar.










En cok cicegi bu kirmizi gul veriyor, bir gun once tek bir tane gul varken ustunde bir sonraki gun bir suru tomurcuk cicege donmustu bile.





Bu sari cicekler halı tarzi yeri kaplayan bir tur, aralarinda da tek tuk acmaya baslamis morlar var yine ayni tarzda. Onlar da tamamen acinca, sari ve mor cok guzel bir zitlik olusturuyor.




Mineler en sevdigim :)


Bahcenin arka kisminda kuytu bir alan vardi, bir kac sene once orada sadece boyum kadar isirgan otlari vardi. (cunku cok uzun boylu oldugum icin :))

Onlari temizledikce, o alanda cok guzel cicekler cikmaya basladi, her sene isirganlarin ve yaban otlarinin sayisi azaldi, ciceklerin sayisi artti. Ve ne zaman o alanda fotograf ceksem ozellikle yapmadigim halde isigin gelis acisindan dolayi bokeh oldu fotograflar. Bana masalsi bir seyleri cagristiriyor o kuytudaki ciceklerin fotograflari.











Sebze bahcesinde de yapilacak bir suru is vardi. Orayi da yaban otlari kaplamisti, onlari temizledik, capaladik, belledik, sebzeler aldik, ektik, can sularini verdik. Simdi kuslardan ve diger hayvanlardan ne kadari kurtulursa urun vermelerini bekliyoruz. :)










Comments

  1. Tesadüfi ama bir o kadar da güzel bir totem olmuş :))) Yeni bir anı daha böylece haneye, bu sebepten böyle hatıraları çok seviyorum...

    Bahçene bayıldım, enfes... Uğraşması biraz yorucudur gerçi ama, sonuç bir harika...
    Keyifleriniz bol olsun ♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. Son ana kadar yok canim gercekten birinci olacak degil ya dedim ama oldu, ustelik 49 senedir katiliyorlarmis ve ilk kez kazanmislar, nasil guclu totem yaptiysak :))

      Bahcede cok is oluyor yapilmasi gereken ama is gibi gelmiyor, zevkle calisiyoruz.. Ben hep gelin diyorum blog arkadaslarima ama pek gelen giden olmuyor, malum Turkiye'de is durumlari, izin alma zorlugu, vize vs dusununce cok kolay degil tabi ama ben yine de soylemeye devam edicem, gelseniz ya Şebo bize bahcede yayilir piknik yapariz dalindan sebzelerle :)

      Delete
  2. Tam sizin sokaginizda traktoler bile kutsaniyor diyecektim ki, alttan bizim fotografimiz geldi :)
    Eurovision bizim geldigimiz yil bizim ulke icin bitti, oysa ki ya ne guzel arkadaslarla izleriz diyorduk :( Bu yil hic izlemedik ama Portekizin sarkisini merak ettim, bakicam aksam mutlaka :)
    Bahceniz de yine cok guzel olmaya baslamis canimm..
    Kocaman opuyorum, en kisa zamanda gorusmek uzeree.. :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sonuclar aciklandiktan sonra birinci olan sarkiyi tekrar soyluyor ya, kiz kardesiyle soyledi bu cocuk sarkiyi, o versiyonunu da dinleyebilirsin:

      https://www.youtube.com/watch?v=tXodL-oQGws

      Ama bence Moldova'nin final performansini da mutlaka izle, yerinde duramiyor insan :D

      En yakin zamanda, opuyorum ben de canim..

      Delete
  3. Bahçeye inanamıyorum. O nasıl bir bahçe öyle. Tü tü tü maşallah :)
    Ben miniminnacık sebze bahçeme dört salatalık, dört biber ektim. Dört domatesi de saksılara yaydım. Domatesten şimdiye kadar pek ürün almadım ama hala umutluyum. Salatalıklar yüzümü güldürüyor. :)
    Bahçıvanlık kanımda yok ama durumu zorluyorum. :)
    Öpüyorum canım seni çoook.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bahce baya buyuk, gercek anlamda at kosturuyor paralel bahcede :)
      Sebze bahcesi fazla genis degil ama 25 domates, 10 kadar biber, 1-2 salatalik, bolca yesillik, ot bize yetiyor da artiyor. Ozellikle domatesler cok fazla urun veriyor, hem dograyip yemeye, hem yemeklerde kullanmaya, hem salca, sos yapmaya, hem buzluga kaldirmaya, hem de ese dosta dagitmaya bol bol topluyoruz, bir de kuslar var tabi, en lezzetlilerini onlar kapiyorlar biz daha toplayamadan :)

      Eminim bahcen cok guzeldir, domateslerinden ben de umutluyum bence salataliklari gececekler bu sene :)

      Tam su an cay iciyordum yorumunu okudugumda, bugun de hava cok guzel, gunesli, sicak, keske boyle yazismak yerine bahcede karsilikli oturup cayimizi icerken muhabbet etseydik dedim icimden :)

      Delete
  4. Yaa resimlerim kalitesine bayildim.O tepedeki örümcek agini normalde hic sevmem ama ne kadar güzel olmus hahaa 😀 oy hepsi sahane benide götürsenize oraya mahiride cok begendim.İkici askim oldu resmen 😀😀 cok güzel yazmissiniz ellerinze saglk 💕

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cok tesekkur ederim, ne guzel bir yorum bu boyle :D Bu taraflara yolunuz duserse beklerim, Mahir de bekler bence :)) Su yazinin sonundaki fotografini gorunce Mahir'e sevginiz katlanabilir :P

      http://myblog42-42.blogspot.be/2014/02/subat-bitmeden.html


      Sevgiler..

      Delete
  5. Bayıldım bahçeye, içim açıldı resmen:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tesekkurler Aslicim ya nerelerdesiniz siz, ayda yilda bir post paylasan biri olarak bunu soylemeye biraz utaniyorum ama keske daha sık yazsaniz. Barcelona yazisini hala bekliyorum mesela ben :)

      Delete
  6. Köy de, bahçe de, festivaller de bir harika :D Yürüyüş yapmak için ideal, hatta kitabını alıp okumak için de :)) Kitapçı çok sıcak görünüyor, tasarımını sevdim :))

    ReplyDelete
    Replies

    1. Cok tesekkurler :D

      O zaman ben bir an once 'Asi Kızlara Uykudan Önce Hikayeler' kitabini alip bahcede yayilayim ;))
      Tekstil atolyesini kitapciya cevirmisler, degisik, guzel olmus :)

      Delete
  7. Harika bahçe olmuş Yasemen 'ciğim emeklerinize sağlık ,çiceklerine bayıldım...Keyifini uzun uzun sürün ,selam ve sevgiler.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cok tesekkur ederiz :) Cok keyifli bahceyle ugrasmak, salatalik ve yesillikleri yemeye basladik, domatesler de ciceklendi, sabirsizlikla bekliyoruz onlarin da olmasini.. Selamlar, sevgiler ..

      Delete
  8. Selam ,
    sizin etkinliklerinize bayılıyorum . Çiçekler ne kadar güzel , ellerinize sağlık . Bu yıl biz de bahçemize daha çok önem vereceğiz.
    Bu arada yeni blog tasarımında hayırlı olsun . Öpüyorum seni
    kendine iyi bak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Merhaba Nesrincim, cok tesekkur ederiz :) Size de kolay gelsin bahce calismalarinda, sonra da bol bol keyfini surun :)

      Blogun tasarimini degistirince takipcilere bilgilendirme mesaji mi gitti acaba? Bu son postu paylasali iki hafta falan oluyor ama tasarimi degistirdikten sonra yeni yorumlar gelmeye basladi, o yuzden oyle dusundum ama bilemedim.

      Ben de seni opuyorum kocaman :)

      Delete
  9. Hi Yasemen,

    What a beautiful array of blooms you have growing in your garden, and soon, you will also be enjoying the tasty bounty of all your veggies! The landscape in your first photo is dreamily idyllic! Where is it?

    Wishing you a lovey Thursday,
    Poppy

    P.S.: I tried to find a way to translate your text, but nothing showed up. Please let me know if there is a function for this. Thanks!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Poppy,

      Thanks for your comment. I'm looking forward to enjoy our veggies :) I took the first photo in the village that we live in, it's really close to our house. (By the way, I live in Tongeren, it is the oldest town in Belgium.)

      A lovely thursday for you, too !

      PS: Unfortunately there is no function for this, but i am going to search it. For now you may just copy the link and translate the whole page with just one click via Google Translate. But I am afraid that translation from Turkish to other languages won't be very succesful, sometimes even a little bit funny or meaningless . :D

      Delete
  10. biz de hoby bahçesi işine girelim, dedik. iki belledik tarlayı sonrası sağanak oldu günlerce. bugün ümitkar görünüyor hava fakat domates, salatalık için geç kalmışız gibi hisediyorum. yine de ekeceğim, malum ya tutarsa:)

    bahçeni çok seviyorum. aynı sen :) rengarenk.

    güzel, güneşli günler diliyorum birlikte.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Belledikten sonra yagmur yagmasi kulaga kotu gelmiyor, yumusacik olmustur toprak :D
      Oralarda yasayan birilerine sormak lazim, iklim kosullari vs en uygunu ne zamandir bilemedim ama tohumdan buyutmeyi dusunuyorsaniz biraz gec kalmis olabilirsiniz, fideden tutar diye dusunuyorum. Biber de ekin yeriniz varsa, sabah kahvaltida citir citir yersiniz, vitamin :))

      Cok tesekkurler :) gunesli, ferah gunler diliyorum ben de hepimize!

      Delete

Post a Comment