Skip to main content

Yilin son ayinda..


Aralik ayi yine cok yogun, yine cok hareketli gecti. Bir kac sehirde Christmas marketlerini dolastik. Genelde bu pazarlar cok kalabalik oldugu icin daha onceki gezilerimizde fotograf cekmekte zorlanmistik, bu defa makinesiz gezdik. 

Daha onceki Christmas market yazilarinda bol bol fotografa ve bilgiye ulasabilirsiniz:

Valkenburg (Hollanda):


Aachen (Almanya):



Maastricht (Hollanda):


Tongeren (Belcika): 


Paris (Fransa): 


Köln (Almanya):


Bu sene Tongeren'de Noel pazari kurulmamisti ama sehrin her yerinde 'De stad van Kerstman' temali Noel Baba aktiviteleri vardi. 

http://stadvandekerstman.be/


Benim icin olmazsa olmaz yil sonu aktivitelerinden biri de kart gondermek. Belcika icinde gonderdigim kartlarin tamami yerlerine ulasti, umarim Turkiye'ye gonderdiklerim de sahiplerine ulasir. Kartlarin kaybolup yerine ulasmamasi bir yana, daha once bir seneye yakin gecikmeli giden kartlarim olmustu, sistemin tuhaf isledigi bariz :)






Evde oldugumuz sure icinde bol bol Christmas temali film izledik. Sicak sarap, sicak cikolata keyfi yaptik. Agacimizi kurduk, evi susledik. 





 Cagri'nin is yerinin duzenledigi geleneksel Christmas partisine katildik. Takim elbiseler, topuklu ayakkabilar, şık kiyafetler ile guzel bir yemekle baslayan gece ilerleyen saatlerde dans pistinde cikarilmis ceketler, kravatlar hatta kadinlar icin ayakkabisiz sekilde son buldu :) 

Bir diger Christmas partisi de sokagimizdaki komsularimizla katildigimiz yemek oldu. Bir kac sene once buraya ilk tasindigimiz zamanlarda sokak barbekusune katildigimizda hic Hollandaca konusamiyorduk. Bu defaki partide tam alti saat boyunca Hollandaca duyarak ve konusarak asiri dozda yukleme yapmis olabiliriz :P 
Komsularimiz bize karsi zaten hep sicak davraniyorlardi ama onlarin diline konusmaya calistigimizi gorduklerinde bizim oldugumuz ortamlarda kendi aralarinda bile normalden daha anlasilir konusmaya gayret ediyorlar. Kendimizi yabanci gibi degil de evimizde hissedelim diye ozenli ve ilgili davraniyorlar. 

Daha once milyonlarca kez soyledigim gibi kucuk yerde yasamayi seviyorum. Mesela mahallemizdeki organik urunler satan bakkal teyzenin yilbasi armagani olarak musterilerine bez torbaya koydugu organik nohutlar ve yanina humus tarifi ve yeni yil dilekleri yazili kagit ilistirip vermesini supermarketlerdeki indirimlere vs degismem. Gecen sene de cicek sogani hediye etmisti, onlari da gectigimiz gunlerde ektik bahceye.  


Bir diger Christmas aktivitesi de okuldaki Noel kahvaltisiydi.



Ogretmenlerin attigi dayagin bini bir para oldugu bir ortamda cok zor sartlar altinda okudugumuz dusunulurse :P yil sonunda boyle rahatlatici bir aktiviteye ihtiyacimiz vardi, hehe :)


Herkes kendi ulkesine ozgu bir seyler hazirlayip getirdi. Hediye cekilisi yapildi. Gitar esliginde sarkilar soylendi, herkes eslik edebilsin diye sarki sozleri buyuk ekranda yansitildi. Geleneksel dans gosterileri hazirlayanlar vardi, bir de kendini tutamayip kendini sahneye atip dans edenler. Boyle cok uluslu ortamda bile geyigin dibine vurulabiliyormus onu gorduk ve gulmek, eglenmek isteyince milletlerin, dinlerin, adetlerin farkli olmasinin hic onemi olmadiginin. 



Daha ayin ortasinda bir suru kart ulasti bile posta kutumuza. Komsularimizdan ve ev sahibinden gelen kartlarin yaninda Turkiye'den ustumuzu basimiza sime bulayan ve icimizi simsicak isitan ilk kartlar Kitana ve Ebygale' den geldi. Ardindan yaninda sirin suprizlerle Leylakdali ve Bosdefter in guzelim kartlari ulasti. Tekrar cok tesekkur ederim :)


Gecen sene oldugu gibi bu sene de Zeynep ve Emre ile gecirdik Noel aksamini. Geceye Mortal Kombat, Oscar alamamis Kim Kardashian, cozum bulamadigimiz dunya sorunlari, Sharknado filminin zamaninin otesinde gorsel efektleri ve Emre ve Cagri'nin boomerang hareketleri damga vurdu :) 





Herkese mutlu yillar..

Bir kac sene once yazdigim yeni yil yazisiyla bitiriyorum bu yaziyi, ozellikle 80'li yillarda doganlar icin :)


Comments

  1. Ne kadar güzel fotoğraflar , sayende daha önce gezdiğin yerleri de görmüş oldum , umarım Benim kartımda yılbaşından önce ulaşır eline 🙏🏽 Musmutlu bir yıl diliyorum geri şey gönlünce olsun canım benim

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cok tesekkurler Nesrincim. Kartin ne zaman ulasacagi onemli degil, dusunmen yeter, almis kadar sevindim bile :) Senin kartin da yola cikti coktan, o da ulasir umarim eline en kisa zamanda.. Cok cok opuyorum, mutlu yillaar :)

      Delete
  2. Canım özlemişim güzel yüzünü, şimdiden mutlu, sağlıklı, huzurlu yıllar olsun. Senin kartın henüz ulaşmadı, benim dumanlı postacı manyağı beğendiyse kendine alıkoymuş bile olabilir :) ama geçen yılki kartını ben de seninki gibi salıncağa astım :)
    Benim çocukların (gelinin-gelin lafını hiç sevmem ayırt etmek anlamında kullandım, o benim kızçem aslında) tayini Sofya'ya çıktı. Mayısta gidecekler. Keşke sizin oralara çıkaydı da gelince sizleri de görmüş olurduk. Yine de kimbilir belki uzanırız oralara. Çok öpüyorum canım, Çağrı'ya ve sana sevgiler...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Canim Nurşen ablacim, cok tesekkur ederiz, sizlere de musmutlu yillar.. Belki tahmin etmissindir fotograflardan hangi kartin sana gelecegini, senin sevdigini postaci da seviyorsa bilemem tabi ahaha ;) Ben de kartlari asmak icin advent calender (Turkcesi yok sanirim) kullandim, aslinda amaci bambaska ama bu sekilde benim isime daha cok yaradi :)
      Cocuklarin tayini hayirli olsun, yakin sayilmaz belki ama bir kere disari cikinca uzaniverirsiniz belki buralara da.. Yeni yilda da gorusmek dilegiyle, sevgiler..

      Delete
  3. daha çok blog yazsanıza!

    ReplyDelete
  4. Yasemeen! Çok güzel görünüyorsunuz yine :) Adreslerimizi alalım kartlaşalım. Size geldiğimde düşünmüştüm, aklımdan çıkmış yılbaşı zamanı :/ :/ herneyse hepinize mutlu yıllar diliyorum! Zeynep ve Çağrı'ya da selamlar :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tesekkurleer :) Adresini gondersene hemen, konusmustuk kartlasalim diye, niye adreslerimizi almadiysak o zaman, ilginc :)
      Bizden de selamlar, tekrar gorusmek dilegiyle, yeni yilin neler getirecegi belli olmaz ;) Mutlu yillar..

      Delete
  5. Canimm çok güzel, içten bir yazi olmus yine.
    Christmas aksaminda da herşey coook güzeldi ve yine coook eglenceliydi :))
    Emre de, ben de kocaman opuyoruz sizi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biz de coook tesekkur ederiz canim, musmutlu yillar ve kisa sure icinde yeniden gorusmek dilegiyle, koskocaman opuyoruz :)

      Delete
  6. Bu yıl da kaçtı. belki gelecek yıl aynı ışıltı da merhabalaşırız:) her bir fotoğraf yeni yıl gibi; neşe, mutluluk.
    sevgilerimle

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ankara ya da Belcika farketmez, neresi olursa, dilerim en yakin zamanda karsilikli kahve icme firsatini yakalariz.. Bu arada blogunun kenarina kosesine minik bir bloglovin' takip linki koysan keske, yazdiklarina hemencecik ulasabilirim, ne guzel olur. Opuyorum cok, sevgiler :)

      Delete
  7. Bu yazıyı resmen kaçırmışım yahu!
    Yeniden mutlu yıllar canım Yasemenim,
    öpüyorum çok çok ve bir çok

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ustune yenisini yazdim bile :) Ben de kocaman, koskocaman opuyorum canimbenim..

      Delete

Post a Comment