Skip to main content

Dubrovnik Sehir Surlari !


Dubrovnik Eski Sehir'de yapilacak aktivitelerin basinda sehri surlarin uzerinden gezmek geliyor. 


Surlar yaklasik 2 km ve sehrin cevresini boydan boya dolasiyor. Yol uzerinde bir kac tane cafe var. Buralarda vereceginiz molalari ve fotograf aralarini hesaba katarsak 2-3 saati surlari gezmeye ayirabilirsiniz.


Surlari gezerken tamamen gunesin altinda olacaginizdan sabah erken saatlerde ya da aksamustu gelmek, sapka, gunes gozlugu kullanmak ve koruyucu krem surmek iyi olacaktir. 


Surlarin uzerinde de bolca merdiven inip cikmaniz gerektigini de hesaba katmalisiniz.


Surlara girmek icin 3 kapi bulunuyor. Biri Pile Kapisi'nda, biri Ploce Kapisi'nda. Son kapi ise bulunmasi zor oldugundan pek tercih edilmiyor. Giris ucret 120 Kuna. 


Surlari gezerken ekstra ucret odemeden sehrin en yuksek noktasi olan Minceta Fortress'i da gezebiliyorsunuz. Fotograf cekmek icin ideal noktalardan biri. Ayrica Game of Thrones hayranlari icin de ayri bir yeri var:













Comments

  1. Fotoğraflar yine çok güzel ama sen daha güzelsin Şirine, suçiçeği bile seni tercih etmiş baksana :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tesekkur ederim Nurşen ablacim, utandirdin yine beni :)) Pitirciklari sinek isirigi sandigimiz surecte, Cagri'da bir tane bile olmayinca ben daha lezzetliyim herhalde diye konusup, gulmustuk, durum baskaymis, neyse ki cok hafif atlattim :)

      Delete
  2. yaaa biz gitsek benim bey o kadar merdiveni çıkmaya üşenip beni aşağıda bekler kesin:)))))))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Surlara girersen merdiven ine cika, sehrin cevresini dolasarak basladigin noktaya donuyorsun, girdigin yerden cikiyorsun yani, o yuzden kapida beklemesin bence beyin, en guzeli kayaliklardan atlasin, buz gibi suyun tadini cikarsin :)) Bu arada yakin zamana kadar sehrin kapilari aksam belirli saatten sonra kapatiliyormus, su anda surekli acik olsa da, ilginc gelmisti duydugumda.

      Delete

Post a Comment