Skip to main content

Tarif : İçli köfte ..


 Canimiz istedikce simitten, lahmacuna, pideden bozaya kadar bir cok seyi evde kendimiz yapiyoruz. Icli kofteyi de neden olmasin dedik ve kollari sivayip yapmaya giristik. Daha ilk denemede guzel bir sonuc elde ettigimizden tarifi paylasmak istedim, denemek isteyenler olursa diye.

Icli koftenin once icini hazirlayip, sogumasini beklerken disini yapmak en pratigi. 

Ic Malzemeler:

300 gr kiyma
2 adet kuru sogan
1 yemek kasigi domates ve biber salcasi
1 tatli kasigi pulbiber
1 tatli kasigi tuz
1 cay kasigi karabiber
1 cay bardagi ceviz

Once kiymayi suyunu salip cekene kadar kavurduktan sonra, sirasiyla ince dogranmis sogan, salca, pulbiber, tuz, karabiber ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Ic malzeme kavrulunca sogumaya birakiyoruz, Soguduktan sonra istediginiz boyutta cekilmis cevizleri ekleyip karistiriyoruz.

Dış malzemeler:

2 su bardagi koftelik bulgur
200 gr kiyma
1 adet sogan
1 yemek kasigi domates ve biber salcasi
1 cay bardagi irmik
1 cay bardagi un
2 adet yumurta
1 tatli kasigi pulbiber
1 tatli kasigi tuz
1 su bardagi kaynar su

Once ince bulgura sicak suyu ilave edip biraz sismesini bekliyoruz. Daha sonra icine diger butun malzemeleri tek tek ekleyip yoguruyoruz. 

Iyice yogurduktan sonra ellerimizi islatarak dis harctan yumurta buyuklugunde bir parcayi avucumuzun icine alip diger elimizin bas parmagiyla cevire cevire oyuyoruz. Her yerini parcalanmayacak kadar incelttiginiz hamurun icine yaklasik iki tatli kasigi kadar ic malzemeden koyarak kapatiyoruz ve ister yuvarlak ister uclari sivriltilmis limon sekli veriyoruz.
  Her asamada elleri islatmak onemli hamurun yapisip dagilmamasi icin. Sonrasinda kizgin yaga atip nar gibi kizartmak kaliyor. Artanlar da dogru buzluga :)

Afiyet olsun







Comments

  1. Ohh ohh yeme de yanında yat derler ya , görüntü muhteşem.Eminiz tadı da harikadır.Afiyet olsun.

    ReplyDelete
  2. İçli köfte bizim buzlukta her zaman olur :) Ben hiç denemedim ama seninki süper görünüyor, afiyet olsun :) ben gelince de yapcan mı :PP

    ReplyDelete
    Replies
    1. Icli kofteyle Adana'ya gittigim bir kac sefer disinda, Ankara'da restaurantlarda (arada) ara sicak olarak siparis etmek disinda pek bagimiz yok ama dusundugumden daha kolaymis yapmasi, borek gibi di mi ;)) Tesekkur ederiz ama sana cig kofte yok, buzlugundakileri ye, sana Avrupa ve Belcika mutfagindan lezzetler sunacagim :D (anlami: pattiz kizartcam:)

      Delete

Post a Comment