Skip to main content

Ilk çamur koşusu deneyimimiz : GladiatorRun





Gectigimiz pazar gunu olmeden once yapilacaklar listemizde olan ama hep o listede yapilamadan kalacagini dusundugumuz bir aktiviteye katildik.



Onceki sene iki arkadasimiz Strongman kosusuna katildiklarinda biz cok eglenceli olacaktir ama yapamayiz diyerek cekimser yaklasmistik ki 17 km kosu, yol boyunca engeller, zaten yapamazdik :)


O gunlerde biri bana hava sicakliginin 5 derece oldugu bir gunde sonu buz gibi suyla dolu bir havuzda bitecek boyle bir kosuya katilacaksin deseydi guler gecerdim herhalde. Benim gibi cok usuyenler, mesela herkes sortla gezerken hirka giyenler bu cumleyi okudugunda beni daha iyi anlayacaklardir :) 


Cagri ile birbirimize gaz verip kayit oldugumuzda kosacagimizin, engeller olacaginin ve camura bulanacagimizin farkindaydik ama bizi nelerin bekledigini tam olarak bilmiyorduk. Kosuya daha aylar vardi, mart sonunda bahar gelmis olur hava da guzel olur diye umuyorduk. Kosu gunu yaklastikca giderek dusen hava sicakliklari ve etkinligin sitesinde paylasilan parkur hazirligi calismalarinin fotograflarini gordukce yapabilir miyiz acaba diye endiselenmeye basladik ama cok eglenceli olacagini dusunup hemencecik gaza geldik yine :) 


Daha once bu konuda tecrubemiz olmadigi icin tatli bir heyecanla gittik etkinlik alanina. Tshirtlerin alinmasi, takip cihazlarinin ve gogus numaralarinin takilmasi, spor cantalarinin teslimi derken cikis zamanimiz gelince 35 ton malzemeyle hazirlanmis Colosseum icindeki baslangic kapisinin arkasinda yerimiz aldik. 


Baslangictaki ilk engellerde fazla suyla camurla hasir nesir degildik daha. Kendimiz fotograf cekemedik dogal olarak, toplu albumler de henuz paylasilmadi sitede, fotograflar internette simdiye kadar paylasilan fotograflardan derleme. Asagidaki fotografta ilk engeli gecerken beni gorebilirsiniz :)


Baslangic noktasindan uzaklasip orman icinde devam etti kosu, dimdik kaygan bayirlardan kaymadan inmeye calisarak ve sonrasinda yine ayni dik yokuslari tirmanarak devam ettik, bu surecte hala kuruyduk.


Daha sonra ileride buyuk bir kalabalik gorduk, herhalde zorlu bir engel var diye dusunup merak icinde yaklasinca nehiri gecmeye calisanlarin olusturdugu bir kalabalik oldugunu farkettik. Nehir dediysem akan suyun yerinde derin bir bataklik oldugunu dusunun. 






Atlayarak gecmeye calisip da camurum icine yuzukoyun kapaklananlar bir yanda, yavas yavas yuruyerek gecmeyi deneyip ilk adimda dizine kadar batakliga gomulenler baska bir yanda, ayakkabisini batakligin icinde kaybedip corapla devam edenler baska bir yanda, oldukca senlikli bir bolgeydi. 
 Fikir vermesi acisindan amator bir videonun screenshotlarindan goruntuler: 

Camurlu kismin tek seferle bitecegini dusunmemek gerekiyormus, onlarca kere daha batakliga dönmüş dereyi gectik, bir yerden sonra zaten camur adama donusunce ilk seferki kadar tuhaf gelmiyor, duraksamadan camura dalip yurumeye basliyorsun.

Bunlarin disinda bir suru tirmanmali, altindan gecmeli, ustunden atlamali, surunmeli cesitli engeller gecildi. Karsiya gecislerde genelde sag bacagimi kullandigimdan bir sonraki gun sag bacagimin arkasi komple mor-yesil-mavi renge donmus ve biraz kabarmisti. Karsidan bakinca gecerim herhalde ben bunu diye dusunulen engellerin ozellikle en tepedeyken karsiya geciste ayagini elini nereye koyacagini bilemeyince gorundugu kadar kolay olmadigini anlamis olduk :)




Bitis cizgisine yaklastikca tekrar sulu engeller cikti karsimiza. Nasil olsa sonunda tamamen islanacagiz diye belimize kadar suya girmek gozumuzu hic korkutmadi, zaten ustumuzdeki camuru biraz atsak fena olmazdi. 

Sadece saat bir bucukta cikan kucuk grup Avrupa Sampiyonasi icin yaristigindan diger gruplarin kosulari yaris havasinda degil de daha cok eglence havasinda geciyor. Kimse en hizli ben bitireyim, onu bunu geceyim derdinde degil, herkes tadini cikarmaya bakiyor, topluca dogada yuruyuse cikilmis gibi guzel ve samimi bir ortam, herkes birbirine yardim ediyor, engelleri gecerken birbirini bekliyor, bolca komik sahneler olustugundan kahkalar da eksik olmuyor. 



Kosunun baslangicini yaptigimiz Colosseum'u gecerek bitirecektik kosuyu. 2 metrelik basamaklardan 8 metre yukseklige tirmanmak Colosseum kisminin sadece baslangiciydi. Colosseum simdiye kadarki Gladiator kosulari arasinda hazirlanan en buyuk yapiymis. 





Colosseum'un sonuna ulastigimizda kaydiraktan su dolu havuza inmemiz gerekiyordu. Kayarken bekledigimden daha fazla hizlanmak benim icin sondaki su dolu havuzdan daha heyecan verici oldu. 





Havuzdan cikip bitis cizgisine vardigimizda madalyalarimizi aldik ve sicak duslarin yolunu tuttuk. 


Iyi ki gaza gelip boyle bir seye cesaret etmisiz diye dusunuyorum, hayal ettigimiz bir seyi gerceklestirerek hic unutamayacagimiz cok guzel bir aniya sahip olduk.



Comments

  1. Replies
    1. Siz mi daha delisiniz biz mi, orasi tartisilir :D

      Delete
  2. Süpersiniz , okudukça heyecanlandım . Çok güzel bir etkinlik olmuş .Tebrik ediyorum sizi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tesekkur ederiz, gercekten degisik ve cok keyifli bir etkinlik oldu :)

      Delete
  3. Amanıııın,Yasemen harika bir şey bu! Çok merak ettim, sizin çamurlu fotolarınızı da görebilecek miyiz :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ilk fotograf havuzdan ciktiktan hemen sonra cekildi, elimizde bu var simdilik. Gundem de su siralar yogun oldugundan diger fotograflar ne zaman yayinlanir bilmiyorum ama albumler paylasilirsa, guncellerim yaziyi :)

      Delete
  4. İnanılmaz keyifli görünüyor! Çok kıskandım:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biraz zorlu ama cok cok keyifliydi :) Bir sonraki Hamburg ziyaretlerinizi oralardaki mudrun zamanlarina denk getirin bence, cok seversiniz ailecek bence ;)

      Delete
  5. ya, nerde oluyor ki bu! hayali bile harika!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cok fazla yerde oluyor. Mud Run ya da Obstacle Run diye aratabilirsin :)

      Delete

Post a Comment