Skip to main content

Fotografcilik kursuyla Tren Garlari ve Henri Chapelle gezileri !!


Gectigimiz donem fotografcilik kursuna baslamistim. Dil acisindan zorlanir miyim diye tereddut etmistim basta, cunku benim disimda sinifin geri kalani Belcikaliydi. Dil sinifindan farkli olarak burda ben haric herkes anadilini konusacakti. 


Kurs baslangic seviyesinde oldugundan dusundugum gibi zorluk cekmedim. Daha once kendi kendime arastirip isime yarayacak zorunlu seyleri ogrenmistim (fotograf cekmek icin olmazsa olmaz Iso-diyafram ve shutter speed iliskisi gibi), makinemi de dort yildir kullandigim icin ona da aliskindim (Makinesini yeni almis ve menulere henuz hakim olamayan ogrenciler de vardi.). Kursun benim icin bilgi acisindan tek artisi komposizyon ile ilgili yeni fikirler ogrenmis olmam. Onun disinda yeni insanlarla tanismam ve terimlerin Hollandacalarini ogrenmem de olumlu taraflarindan.


Hoslanmadigim kisim ise odev yapma mecburiyeti idi. 
Fotograf cekmeyi cok seviyorum ama istedigim zaman, istedigim sekilde, istedigim seyin fotografini cekmek istiyorum, tamamen hobi olarak. 

Ama derslerin bir kisminda hocamizin sectigi yerlere gunubirlik geziler duzenleyip, o alanda verilen surede ve odev kurallarina uygun fotograf cekmemiz gerekiyor. Bu da bana pek cazip gelmiyor. 



Bu geziler kapsaminda uc farkli tren istasyonuna ve Amerikan anit mezarligina gidildi. 


Bu istasyon gezilerinden birine gitmedim. Final sinavi Tongeren istasyonunda oldugu icin ona katilmak zorundaydim. Ama en guzeli Henri-Chapelle'in yakinlarindaki terkedilmis tren istasyonuydu. 


 Henri Chapelle Amerikan Anit Mezarligina gittigimizde biraz umutsuzdum. Daha onceki senelerde de ogrenciler buraya gelmis ve cekilebilecek her turlu fotografi cekmislerdi. Cekilen fotograflardan farkli bir seyler yakalamak istedim. Kisitli bir alanda olunca yaratici olmak da kolay olmuyor. Ama teslim ettigim odev fotograflarinin diger butun fotografcilik siniflarinin toplandigi internet grubunda en begenilenlere girmesi oldukca motive ediciydi. :) 







Istasyon gezileri ozellikle de terkedilmis tren istasyonu gezisi oldukca eglenceliydi. En cok da Cagri eglendi herhalde, son fotograflardan gorulecegi uzere :))











Final sinavinda sinif arkadaslarimin da bir kac fotografini ekleyeyim :)


















Comments

  1. Merhaba çok güzel fotoğraflar olmuş ellerne sağlık . Güzel bir fotoğraf kursuymuş bu gerçekten de ...

    ReplyDelete
  2. Süper 👍 fotoğraflar olmuş, görüşüne sağlık.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tesekkur ederim, sevindim begenmene, selamlar :))

      Delete
  3. Amanın ben de Yasemen nirelerde diyordum :) Çağrının fotolar yine bomba..
    Ya ama cidden çok güzel çekmişsiniz bu fotoğrafları..hepsini sevdim ama bazılarına bayıldım..tebrikler ve keşke ben de fotoğraf makinemi nereye koyduğumu hatırlasam :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cagri'nin oldugu trenli sanatsal fotograflara bayildin di mi ahaha :D Bence makineni bul bir an once, buraya geldiginizde ben sizi cekerken beni kim cekecek???

      Delete
  4. Biz de bu kış için bir fotoğfraf kursu planlamıştık Asli ile ancak sanırım kontenjan doldu ve biz açıkta kaldık:) Ödev olmazsa olmaz burada da kurs sonunda gidiliyor Gölyazı'ya falan... Seninkileri de çok sevdim ama ben de Esra gibi bazılarına bayıldım.
    Sen çok sıkıldıysan gel bizi çek, fotoğraf makinamız bozulduğu için beni çekecek birine ihtiyacım var:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tesekkur ederim Goncacim, begenmene sevindim :)

      Gezmek, fotograf cekmek cok guzel zaten, eger Golyazi'ya gidip dolasarak dilediginiz gibi fotograf cekebiliyorsaniz super ama mesela sadece aglayan cinarin belli kurallara uygun olmak sartiyla ama hem de orijinal olacak sekilde 15 farkli fotografini cekmeye mecbur olmak o kadar da super olmazdi benim icin :))
      Gittigim kurs hobi kursu degil de sonunda fotografci olarak calisabilecegin diploma veren bir kurstu, photoshop vs gibi bir kac kuru daha tamamladiktan sonra, ben onlara gitmedim henuz o yuzden bence kabul etmeden once iki kere dusunun derim ama Asli ve sen dilerseniz sizin icin burada geziler duzenleyip, odevler hazirlayabilirim, fotograf konusunda bir garanti veremem ama eglence garanti :P

      Seni ve Cagan tatlisini seve seve cekerdim gorusebilseydik, bence sen dogumu burda yap, yeni dogan ve aile cekimi yapalim, ne dersin? ;))


      Delete
  5. Merhaba;
    Yeniden yazmana sevindim. Fotoğraflar çok güzel olmuş, çekiyor insanı. Trenleri tren yollarını çok severim. Çocukken devamlı yürüdüğümüz yol üzerindeydi tren yolu, korkarak geçerdik hep. İzmit o zaman içinden trenler geçen tek şehirdi. O zamanki fotoğraflara ara sıra bakarım. Trenler iki senedir çalışmıyordu raylar yenileniyor diye. Çok gidip gelmek istediğim anlarda hayal kırıklığı yaşadım. Şimdi artık başlamış ama güzargahlar çok saçma. Babannemle çok trene bindim, hep çocukluğum geliyor aklıma trenlerden söz açılınca. O ince uzun yeşil biletlerden bir yerlerde hala duruyordur, haydarpaşanın da akıbeti büyük üzüntü oldu. Çünkü o durakta sonlanınca yolculuklar hep başka oluyordu. Sadece görmek için gittiğim günler bile olmuştu. Mezarlık fotoğraflarını da severim. En son gittiğimde fotoğraf çektiğimde herkes deli miyim diye bakmıştı gözümün içine. Bu tabular pek çok şeyle buluşmamızı engelliyor aslında, bilmem ki benim gibi başkaları da var mı? Dedemi(aslında eniştem) yazlıktaki mezarlığa gömdüler son arzusu böyleymiş. Teyzem, kızları ve komşular zaman zaman ziyarete gittiklerinde çay falan alıp gidip oturuyorlarmış, orası çok güzel gölgelik ve çay bahçesi gibiymiş. Hoşuma gitti böyle olması. Aman diyor teyzem bu saatten sonra kim ne derse desin umrumda değil, gidip kocamla iki laf ediyorum. Dakikalarca oturdukları bile oluyormuş, hoşuma gitti. Bir süre sonra kimse de umursamamış zaten. Bir gün orayı fotoğraflayacağım ben de.
    Kocaman sevgiler. Yeni yazacaklarını merakla bekliyorum.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Merhaba Tugbacim,

      Ben de o tatli yorumlarindan birini okuduguma cok sevindim, yine ne guzel yazmissin :)

      Trenler, istasyonlar bana da hep nostaljik gelmistir, ben de cok severim, trenle yolculuk yapmayi da cok severim, diger butun ulasim yollarina tercih edebilirim.

      Tabu ve Turkiye konusu cok derin, fazla bir sey yazmayacagim ama sana kesinlikle katiliyorum. Insanlar genellikle neden surekli bir seyleri kaliplara sokmaya, olmasi gerektigini dusundugu sekilde olmaya zorlar, farkli bir seyleri kabullenemez bilemiyorum.

      Bu arada Big Fish filmini izledin mi? Bana ''ben öldüğümde herkes gulsun'' hissini tekrar hatirlatan bir film, izlemediysen mutlaka izlemelisin. Dedenle ilgili anlattigin hikaye cok hosuma gitti, ne guzel, ne sicak bir olay, cok sevindim kimseye zarari olmayan ve zaten kimsenin laf soylemeye hakki olmayan bu durum icin baskalari ne der diye kafaya takmadan iclerinden geldigi gibi davranmalari.

      Benden de kocaman sevgiler:)

      Delete
    2. Big fish'i yıllar evvel tavsiye üzerine izlemiştim. çok severim. Zaman zaman da izlerim. Herkes de izlesin isterim:) Gerçekten harikadır. Ölümü de yaşamı da gülmeyi de ne iyi anlatır. Şimdi düşününce yeniden izlemek istedim:) Ayakkabılarımızı ipe asıp asla geri dönmek istemeyeceğimiz yerler olsa keşke.
      Sevgiler canım

      Delete
  6. Ben senin fotoğraflarına zaten bayılıyordum, bunlar da şahane. Ödev gerçekten alınan eğitimin olmazsa olmazı galiba. Ancak fotoğraf çekerken ödev için belli sınırlamalar getirmek bence hiç anlamlı değil, kişinin özgünlüğünü kısıtlar gibi. Sen yine istediğin gibi çek Yasemen'cim çünkü bence çok iyisin, öperim, sevgiler...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cok tesekkur ederim Asli'cim, yorumun, dusuncelerin o kadar degerli ki benim icin, opuyorum kocaman :)

      Delete
  7. Beni senin çektiğin fotoğraflara hep bayılıyorum ki, çok olmuş görüşmeyeli, özlemişim :)

    Morkalemlik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cook tesekkur ederim Saziyecim, mutlu oldum yorumunu gorunce, ne zamandir gorusemedik, ben de ozlemisim :)

      Delete
  8. O ilk resim ne öyle harika..Blogumda kullanabilir miyim site adresinizi vererek Yasemen?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tesekkur ederim, begenmene sevindim :) Tabi ki kullanabilirsin..

      Delete

Post a Comment