Skip to main content

Avrupa Turu : Munich


Prag'dan Zurih'e gecmeden once Munih'te konakladik. Sehir olarak Munih beni etkileyen ya da heyecanlandiran bir sehir degil. Bu sehre bir daha gelmek isteyecegim tek zaman Oktoberfest zamani olur herhalde. 
Ama Bavyera eyaleti genel olarak cok guzel. Arabayla gectigimiz Almanya'nin Romantik Yol rotasi uzerindeki kucuk koyler, evlerin sirinligi, bu koylerdeki her binanin ama gercek anlamda her binanin balkonundan penceresinden sarkan obek obek cicekler beni kendine hayran birakti. 
Munih'te zaman gecirmektense bu minik yerlesimlerden birinde zaman gecirmeyi tercih ederdim herhalde. Bu yuzden de Munih ile Zurih arasinda bulunan Neuschwanstein Şatosu'nu ziyaret etmek cok keyif verdi.. 










Neuschwanstein Şatosu Bavyera eyaletine bağlı Füssen yakınlarındaki Hohenschwangau kasabası yakınında bulunan sarp bir tepeye kurulmuş bir sato. Romantik Yol uzerinde olan bu yer dusundugumuzden daha fazla turist cekiyormus, inanilmaz kalabalikti gittigimizde. Bu sato ayni zamanda Disneyland'taki Uyuyan Guzel Satosu'nun ilham kaynagiymis. 












Comments

  1. Romantik Route yapmayı biz de düşünmüştük ama Bavyeralı ve Duisburglu 2 iki Alman arkadaşım da hiç duymamışlar ve "Frankfurt Münih arası mı, yani güzel işte" gibi cevap verdiler ve benim de hevesim kırıldı.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aslinda ne istedigine bagli olarak degisir :) Yemyesil bir doga, ciceklerle bezenmis sirin evlerin oldugu kucuk koyler, yolun kenarindan akan akarsular.. Yeni bir yer gezmek degil de, boyle bir yerde kafa dinlemek istersen neden olmasin. Ama ilginc ve farkli bir yer kesfetmek istiyorsan mesela cok da gerekli degil buraya gelmek. Bir de soyle bir durum var tabi, zaten bu topraklarda dogup buyumus, bu guzelliklere aliskin kisiler icin siradan gelebilir ama buyuk sehirde beton binalarin, avmlerin arasinda yasayanlar icin degisiklik olacaktir.

      Delete

Post a Comment