Skip to main content

Masmavi Bir Alaçatı Yazı..


Son zamanlarda o kadar fazla duymaya baslamistik ki Alacati'yi, bu seneki Turkiye tatilimizi orada gecirelim istedik. Gitmeden her zaman oldugu gibi arastirdim ne yapilir, ne yenir, ne icilir, nereye gidilir vs. diye. Okuduklariminin cogu guzel seylerdi, ovgu dolu yazilardi. Bir konu haric: populerlesmeden dolayi cok kalabalik olmasi. 
Belki gittigimiz donemden kaynakli o kalabalik sıkıntısını neredeyse hic yasamadik, cuma ve cumartesi gunleri haric. O gunlerde caddedeki insan trafiginden dolayi yolda dura dura yurudugumuz anlar oldu ama neyseki sadece bu iki gunun aksamina ozguydu. 
Alacati tas evleriyle, butik otelleriyle meshur. Adanin kendine ozgu yapisinin korunmasi icin bir takim kurallar var. Oteller de bu kurallar dahilinde. Bu yuzden nerede kalirsaniz kalin, fazla hayal kirikligina ugrayacaginizi sanmiyorum. 

Yaptigimiz arastirmalar sonucunda fiyat-performans orani oldukca iyi oldugundan ve hakkinda yazilan olumlu yorumlardan dolayi Kavalali Butik Oteli tercih ettik. Tatilimizin sonunda cok memnun ayrildik buradan, musteri gibi degil de tanidigimiz birini ziyarete gitmisiz hissiyle. 
Otele giris yaptigimiz gun, kapidaki sicak karsilamanin ardindan bahceye alinip, yaprak sarmasi ve kurabiye ikramiyla soluklanirken guzel bir tatil olacagini hissetmistik zaten :) 


Bahcede ev yapimi recellerle, tazecik domateslerle, son zamanlarda gordugum sarisi en turuncu koy yumurtalariyla, pişilerle, boreklerle yaptigimiz kahvaltilar da cabasiydi.




Gezmeye doyulmayan sokaklarinda dolastik, mis gibi ege yemekleri yedik, denizin kumun tadini cikardik, anlatacak, tavsiye edecek cok sey var, devami gelecek yazilarda :)
























Comments

  1. serinin devamını heyecanla bekliyorum, çok güzelsiniz ki:)

    ReplyDelete
  2. Sizlerle Alaçatı çok daha güzel olmuş ,sevgiler...

    ReplyDelete

Post a Comment