Skip to main content

Tarif: Potato gratin ..


Buralarda kesfettigimiz bir patates yemegi "Gratin" . Yemek demek ne kadar dogru olur bilmiyorum ama et yemeklerinin yanina cok yakisan bir meze gibi daha cok. Hazirini hemen her yerde bulmak mumkun, restaurantlarin buyuk cogunlugunda da servis ediliyor. Yemek organizasyonlarinin da vazgecilmezlerinden. Herseyini sevdigimiz patatesin bu halini de severek yiyoruz. Evde yapilir mi diye denedik ve sonuc harika oldu. 
Denemek isteyenler icin:

Ince ince dilimledigimiz patatesleri(3-4 tane) firina dayanikli bir kaba aliyoruz.


Rendelenmis yarim muskat ve rendelenmis iki dis sarimsagi, biraz tuz ve karabiberle birlikte patateslere ekleyip, guzelce harmanliyoruz.


Baharatlanmis patateslerin uzerine 1 paket cig krema ekliyoruz.


175 derece firinda 1 bucuk saate yakin bir sure arada kontrol ederek pisiriyoruz.


Kizarmaya baslayan patateslerin uzerine istege bagli olarak rendelenmis kasar koyarak tekrar firina veriyoruz.


10-15 dakika icinde kasarin da eriyip kizarmasiyla Gratin hazir oluyor. Afiyet olsun :)


Comments

  1. merhabalar , özge'nin blogundan buldum sizi.
    pataesin herşeyini severim.canım çekti şu an , deneyeceğim,elinize sağlık

    ReplyDelete
  2. @çiler
    Merhabalar, hosgeldiniz..
    patates bizim icin de her haliyle guzel, bu halini de cok sevdik..
    simdiden afiyet olsun:)

    ReplyDelete

Post a Comment