Skip to main content

Antwerp gezisi ..


Su aralar Easter tatilindeyim, tatil suresince babam da burada bizimle. Cagri cogunlukla calisacagi icin gunubirlik geziler planlamistim babam gelmeden.

Kac yildir burada olmamiza ragmen kucucuk Belcika'da gitmedigimiz o kadar cok yer var ki. Belki de Bruksel'i pek sevmedigimizden onyargili yaklasip erteledik hep Antwerp, Gent gibi sehirlere gitmeyi ama pisman oldum simdiye kadar gitmedigimize.

Belcika'ya ilk defa gelenler icin Bruksel mutlaka gidilecek bir yer oluyor, turlar da mutlaka programlarinda bulunduruyorlar Bruksel'i. 
Benim sahsi gorusum Belcika'da o kadar guzel yerler varken; eger bir festival ya da ozel bir etkinlik yoksa kisitli surede gidilecek yerlerin arasindan Bruksel'i secmek pek iyi bir tercih degil. Buyuk sehir gezmek isterseniz Brugge'e, Antwerp'e, Gent'e gitmenizi tavsiye ederim. 

''Antwerpen'' ya da fransizca ismiyle ''Anvers'' Avrupa'nin en buyuk limanlarindan birine sahip bir sehir. Hikayeye gore zamaninda bu limanda gemilerden harac toplayan bir dev varmis. Brabo isminde bir kahraman bu devin elini kesip irmaga atmis ve sehir ismini buradan almis. Antwerpen ''el atan'' manasina geliyormus. 



Antwerp oldukca renkli ve hareketli bir sehir. 











Bu guzel sehirde harika dukkanlar ve cafeler de bulmak mumkun.





Ozellikle su iki magazaya mutlaka ugrayin derim. Fiyatlar biraz yuksek olsa da, urunler cok guzel, hepsini alip evinize getirmek isteyeceginiz turden. 






Eski sehrin ortasinda bir Ortacag kalesi olan Hetsteen Avrupa'nin en buyuk limanlarindan biri. Gelmisken buraya da ugrayabilirsiniz.












Antwerp'te gidilebilecek bir diger yer de Rubenshuis.


Park yerinden cikar cikmaz bizi karsilayan ve ugurlayan graffitilerin yaninda sadece graffiti icin ayrilmis sokaklar var.  Ressam Rubens'in evi yazisi ve graffiti sokagi yazisi bir sonraki postlarda.


Comments

  1. her zamanki gibi çok tatlısınız Yasemen'cim:) Oh eastermış, yumurtaymış, tavşanmış, tatilmiş :P Avrupa'lılığın tadını çıkarın. Kocaman koskocaman öptüm. Balayı için alacağım shengen inşallah multi çıkarsa hoooop bi bakmışsın Antwerp tavsiyelerine uyuyorum:)) Brüksel'de yakın arkadaşlarımız var, belki bayramda falan mini bi kaçış olabilir, belki bi bakmışsın sizin Tongeren'deyiz:) Sevgilimin tabiriyle hayat gerçekte dünya küçük:) Evrene pozitif mesajları ihmal etmeyelim iyi si mi. Kocaman kocaman öperim!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cok tesekkur ederiz topluca:)

      Antwerp'e ya da Bruksel'e kadar gelip kendinizi Tongeren'de bulmazsaniz kusebilirim :D Bu arada dugun ne zaman ? Ne kadar tatiliniz olacak balayi icin.. Umarim upuzun sahane bir balayi gezisi olur :)

      Koskocaman opuyorum ben de..

      Delete
  2. Özlemişim senin yazılarını Yasemen, ne güzel gezmişsiniz :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sagol canim, bir kac gezi yazisiyla daha basinizi agritacagim onumuzdeki gunlerde :))

      Delete

Post a Comment