Skip to main content

2011 film listesi..


2011 yilinda bir yandan hayatimizdaki yeniliklere uyum saglarken bir yandan da havanin neredeyse surekli kapali olmasini firsat bilerek bol bol film izledik.
Izledigimiz butun filmleri analiz etmek cok zor olacagindan en sevdigim, izlemekten keyif aldigim daha cok son bes yil icinde cekilmis 25 filmi sectim aralarindan ve kendi ''Top 25- 2011'' film listemi olusturdum ve sondan basa dogru paylasiyorum.

25. The Other Woman (2009)


''Love and other impossible pursuit'' adiyla da anilan filmde sevdigim iki oyuncu; Natalie Portman ve Lisa Kudrow rol aliyor. Daha cok iyi karakterleri canlandirmasina alistigimiz Natalie'nin ''diger kadin'' rolunu de hakkiyla oynadigini soylemek gerek. Annelik, pismanlik, vicdan azabi, cabalama ve iliskiler konularina diger kadinin gozunden bakan gercekci ve duygusal bir dram.

24. Last night (2010)


Keira Knightley ve Eva Mendes'in rol aldigi film bir geceyi birbirinden ayri gecirmek durumda kalan evli bir ciftin hikayesini anlatiyor. Diyaloglari oldukca etkileyici olan bu film, aldatmayi da sorgulatiyor ve filmde her sey gri tonunda, bu iyi bu kotu diye kestirip atamiyorsunuz.

23. Brothers (2009)



Cok carpici bir film olmamasina ragmen Tobey Maguire, Jake Gyllenhaal ve Natalie Portman hatrina ve duygusal cikislari gozlemlemek icin izlenmesi gereken bir film. 

22. Bridesmaids (2011)


Iliskiler uzerine cekilmis dram filmlerinden sonra listemize romantik komedi turunde basarili bir film giriyor. Daha cok kadin izleyiciler uzerine odaklanmis romantik komedilerin aksine her cinse hitap edecek esprileriyle ve iyi oyunculuklariyla hos vakit gecirmek isteyenler icin uygun bir secim.

21. Thor (2011)


Mitolojik tanrilarin en guclusu Odin'in oglu Thor'u, en buyuk silahi cekicini ve dunyaya gonderilisini konu alan bir film. Cizgi romandan uyarlanan filmleri sevenler icin izlenebilecek bir film.

20. Rio The Movie (2011)


Rengarenk sahneleri, kipir kipir muzikleriyle keyifli bir animasyon filmi Rio. Makav turu mavi papaganlarla ilgili ayrintilarin da oldugu filmde Angry birds hayvanlarini gormek mumkun.

19. The Adjustment Bureau (2011)
Baslarda Leonardo Di Caprio'ya benzerliginden dolayi isinamadigim ama her gecen gun kanimin kaynadigi hatta sevmeye basladigim Matt Damon'in rol aldigi film hem ask hem de bilim kurgu ogelerini karistirmayi basarmis sıkılmadan izlenebilen bir film.

18. Limitless (2011)



'The dark fields' kitabindan uyarlanan film eger insan beyninin tamamini kullanabilseydi neler olurdu konusuna farkli bir yaklasim sergileyen izlerken bile merak uyandiran bir film.

17. Horrible bosses (2011)


Kalabalik ve unlu oyunculardan olusan kadrosuyla kara mizah dalinda basarili ve izlenmesi gereken bir komedi filmi. 

16. The Kids Are All Right (2010)


Lezbiyen bir ciftin cocuklari ve cocuklarinin biyolojik babalari ile olan iliskileri konu alan; Annette Bening, Julianne Moore ve Mark Ruffalo gibi basarili oyuncularin rol aldigi bir film. Komedi dalinda Golden Globe adayligi olsa da drama daha yakin bir film.

15. Cars II (2011)


Pixar tarafindan yapilmis, cok eglenceli olmasinin yaninda duygusal sahneleriyle beni bol bol aglatan bir animasyon filmi. Ilki de cok basarili olan bu seri ozellikle dostluk konusuna yaklasimiyla ailece izlenebilecek sicak bir film.

14. Hanna (2011)


Guzel detaylari, iyi oyunculuklari ve sasirtici konusuyla mutlaka izlenmesi gereken bir film. Her ne kadar sonu cok basarili olmasa da, alisilmisin disindaki konusu filmi izlemek icin yeterli sebeplerden.

13. Kung Fu Panda II (2011)


Orijinal seslendirmesini bir cok unlu oyuncunun yaptigi bu film serisi de animasyon severler icin kacirilmayacak firsat. Aksiyon sahneleri, muzikleri ve verdigi mesajlarla ailece de izlenebilecek bir film.

12. Source Code (2011)


Zaman kavramini farkli bir sekilde isleyen, izlerken zihni zorlayan basarili bir bilim kurgu filmi. Paralel evren, zamanda yolculuk gibi konulara ilgi duyanlar icin iyi bir secim.

11. Water For Elephants (2011)


Yine bir kitap uyarlamasi olan bu film sirkte gecen bir ask hikayesini anlatiyor. Filmde Robert Pattinson'in rol almasina ragmen basarili bir film olmus. Fil ile olan sahneler de izlemeye deger.

10. Scott Pilgrim vs. The World (2010)


Cizgi romandan uyarlanan gercekle oyun dunyasini karistiran cok farkli bir film. Listeye koymayi unuttugum "Kick Ass" filmini de burada anarak, alisilmisin disinda fantastik film izlemek isteyenler icin ikisini de onerelim.

9. Midnight In Paris (2011)


Hem zamanda yolculuk yaptiran hem de kendi hikayesini anlatan sayisiz unlu ismin rol aldigi bir Woody Allen filmi. Paris icin yazilmis bir siirin filme cekilmis hali gibi buyuleyici bir film.

8. The Boy In The Striped Pyjamas (2008)


Bir kitap uyarlamasi olan bu film bir cocugun gozunden 2. dunya savasini konu aliyor. Savasin, soykirimin, arkadasligin, aile iliskilerinin cok vurucu bir sekilde islendigi film gozyasi dokmeyi goze alarak izlenmeli.

7. Paul (2011)


Kliselerle doluymus gibi gorunen film bir nevi kliselerin yaraticisi. Filmde sayisiz gonderme var ve bu gondermeler filmin en eglenceli ve etkileyici kisimlari. Sirin bir yol filmi.

6. Despicable Me (2010) 



Bayilarak izledigim ''Up'' ve ''Monsters Inc.'' tadinda; piramitlerden sonra ayi calmaya karar vermis kotu adam ve 3 sevimli kizi konu alan eglenceli, icten ve komik bir animasyon filmi. 2013'te ikinci filmin vizyona girmesi bekleniyor.

5. How To Train Your Dragon (2010)


Vikingler ve dragonlari konu alan ve IMDB de Top250 arasina girmeyi basarmis bir animasyon filmi. 2014 de ikinci filmin cekilecegi duyurulmus. Hayvanseverlerin daha bir sevecegi, herkese hitap eden sicak bir film.

4. My Sister's Keeper (2009)


Filmi izlemeden konusu hakkinda bir kac sey okudugumda agir bir dram olma ihtimalinden dolayi kararsiz kalmistim. Simdi dusunuyorum da iyi ki izlemisim bu filmi. Cunku bu kadar agir bir konu bundan daha iyi anlatilamazdi heralde. 

Film de huzuru gordum cunku. Hic kotu hissettirmedi. Huzunlendirdi ama tahmin edilenin aksine duygu somurusu yoktu hic filmde. Bu da en guzel yanlarindan biriydi bence filmin.

Ayni zamanda ''Little Miss Sunshine'' filminde kesfettigim kucuk afacan Abigail Breslin ve yillar once ''Eloise at Christmastime'' filminde izleyip 3 yasinda Fransizca konusmaya, Ingilizce ve Rusca okumaya baslayan, sonrasinda Ispanyolca ve Amerikan isaret dili ogrenen, 3 yasinda bale, 5 yasinda jimnastik, 7 yasinda piyano ve 10 yasinda at binme dersleri almasiyla saskinlik uyandiran o zamanlarin sevimli kucuk sarisin kiz cocugu Sofia Vassilieva'yi genc kiz halleriyle izlemek de ilgincti.

3. Lars And The Real Girl (2007)


Son zamanlarda oldukca gundemde olan ve bir cok basarili filmde rol alan Ryan Gosling'in en sevdigim filmi ''Lars and the real girl''. Gosling'in simdiden yapim asamasinda 4 filmi oldugu goz onunde bulundurulursa sevecegimiz yeni filmlerin yolda oldugunu soyleyebiliriz ama bu filmin yeri hep ayri olacak. 
Oldukca naif bir film olmasina ve yavas ilerlemesine ragmen defalarca izleyebilirim. 

Senaryosu cok orijinal olan bu filmle ilgili fazla bir sey soylemeye gerek yok, herkesin filmden kendine gore tat almasi icin. 

2. Gake No Ue No Ponyo (2008)


Miyazaki'nin elinden cikmis harika bir anime. Filmde ne anlatildigi degil nasil anlatildigi etkiliyor insani. Iyi ki izlemisim dedigim cizgi filmlerden biri.

1. Once (2006)


Sadece bu 2011 yili listesinde degil, hayatimda izledigim en guzel filmler listesinde de ilk siralarda yer alacak bir film ''Once''. Duru, sakin, huzurlu, sicak ve harika muziklerle dolu izlemekten en keyif aldigim filmlerden biri. 
Filmin hepsi birbirinden guzel soundtracklerinin icinden en bilinenlerinden bir tanesi : Falling Slowly...

 

Comments

  1. Eline sağlık ,çok güzel bir derleme olmuş yavrum.Sayende genel kültürümüz artıyor canım.Ancak hiçbirini izlemedik.İnşallah birgün izleriz diye umuyoruz...

    ReplyDelete
  2. tesekkur ederim annecim.. filmlerin cogu 2011 senesinin filmi daha dvdleri yeni yeni cikiyor, biz rapidshare ya da fileserve ile indirdigimizden bu filmlerin hepsini edinebildik.. sizin icin aralarindan secip getiririz bellege atip..Ozellikle The Boy In The Striped Pyjamas ve My Sister's Keeper'i seveceginizi dusunuyorum, ikisi de biraz huzunlu ama kaliteli filmler. tabi bunlarin ustune keyfi yerine getirmek icin animasyon filmlerinden izlemek sart :)

    ReplyDelete

Post a Comment